Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 18 de maig del 2020

Primera manifestació ambiental en confinament. Veïns contra l'impacte que suposa la urbanització del polígon de les Llicorelles a Molins de Rei

Molins de Rei, municipi del Baix Llobregat d'uns 26.000 habitants, ha estat l'escenari, aquest diumenge 17 de maig, de la primera manifestació ambientalista en període de confinament. Un grup de veïns, convocats a través de les xarxes socials per la plataforma STOP Llicorelles, es van concentrar en protesta per la construcció, ja en marxa, del polígon industrial de Les Llicorelles, promogut per la multinacional danesa DSV, especialitzada en transport i logística.
 -  -  <br />  <br />

Amb mascares i guardant les distàncies de seguretat, els veïns es manifesten en contra de l’impacte ambiental que suposa la urbanització del polígon de les Llicorelles a Molins de Rei


Els manifestants, més de 130, amb mascareta i guardant la distància de seguretat entre ells, demanen l'aturada "immediata" de les obres "perquè estan causant un enorme impacte ambiental" en el Pac Natural de Collserola i afirmen, a través de les xarxes socials, que la construcció d'aquest polígon industrial "serà un desastre irrecuperable" per la riera de Vallvidrera que passa a tocar d'aquest indret. Tot i que del projecte ja fa anys que se'n parla en el municipi i ha passat per tots els tràmits administratius, la de diumenge ha estat la primera concentració convocada en contra. Hi ha tingut molt a veure en la mobilització el canvi radical que ha experimentat el paisatge de la zona arran de l'inici de les obres i del moviment de terra.

Podeu llegir el text sencer del manifest en el document adjunt en aquesta informació.

150 camions al dia
La plataforma logística que s'està construint a l'entrada del Parc Natural de Collserola ocupa una superfície de 208.660,46 m2, dels quals un 65% correspon a sol públic propietat de l'Ajuntament de Molins de Rei que amb el desenvolupament d'aquesta zona guanya una parcel·la que en principi ha de destinar a equipament pel municipi.

Les instal·lacions tindran una superfície construïda de 46.000 m2 dividits amb dos edificis; comptarà amb 110 molls de càrrega i es calcula un trànsit diari a la zona de 150 camions. Es preveu la creació d'un 200 nous llocs de feina i una inversió de prop de 8 milions d'euros.

A més els promotors, i seguint les recomanacions de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat, hauran de fer actuacions mediambientals com ara la preservació de les zones agrícoles del voltant de la riera de Vallvidrera, la reforestació i reordenació d'uns 100.000 m2 de terreny del Parc Natural de Collserola o habilitar un nou camí d'accés a la masia de Can Rabella. El desenvolupament d'aquest polígon ha de permetre "acabar d'endreçar un àmbit que no estava del tot endreçat i que ofereix clarament oportunitats ambientals i d'ocupació", va afirmar l'alcalde de Molins de Rei, el socialista Xavi Paz durant la presentació del projecte el passat 22 de novembre de 2019.

El Pla parcial urbanístic de Les Llicorelles va ser aprovat amb els vots a favor del PSC, Junts per Molins i ERC, i les abstencions de la CUP, Molins en Comú, Molins Camina i Ciutadans.

 

Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook