Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 9 d'octubre del 2018

La primera edició del Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana arriba a Barcelona

Barcelona acollirà per primera vegada, el congrés d'ornitologia que posa en comú la feina en l'estudi dels ocells que s'està fent en l'àmbit lingüístic del català. El Congrés d'Ornitologia de les Terres de Parla Catalana reunirà 200 ornitòlegs de Catalunya, País Valencià, Balears, Catalunya Nord i Andorra que posaran en comú la feina de recerca, coneixement i seguiment de les poblacions d'ocells en aquesta part del Mediterrani.
 -  -  <br />  <br />  
El COTPC (www.cotpc2018.org) tindrà lloc els propers dies 12, 13 i 14 d'octubre al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum


La iniciativa ha estat ben rebuda,, amb 120 sol·licituds de ponències per part dels participants que han ultrapassat les expectatives més optimistes dels organitzadors, fet que demostra la vitalitat de la investigació en el camp de l'ornitologia a casa nostra. Si l'ornitologia amateur està demostrant un creixement important en els últims anys, tal i com demostren festivals i activitats sobre ocells destinades al gran públic, l'èxit de convocatòria del COTCP demostra que això també està tenint lloc en l'àmbit científic i especialitzat.

Les ponències que els assistents debatran al congrés, s'estenen a tots els àmbits imaginables en l'estudi de les aus, des de temàtiques de conservació fins a moviments migratoris, passant per ecologia, distribució geogràfica, aus invasores, biologia, nomenclatura d'ocells en català, anàlisis d'ADN o ús de noves tecnologies en l'estudi de les aus, entre molts altres.

L'idioma oficial del congrés és el català i la majoria de les ponències es presenten en aquesta llengua però també s'utilitzaran castellà, francès i anglès, segons preferència del ponent. Hi haurà xerrades especials de persones de renom en el camp de la investigació ornitològica, com el veterà ornitòleg francès Roger Prodon. Així mateix, els participants podran assistir a tallers sobre temàtiques tan variades com el disseny d'estudis científics, la gestió de dades, el reconeixement de sons d'ocells o la identificació d'ocells particularment difícils.

Els amfitrions del COTPC són l'Institut Català d'Ornitologia i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, en coorganització amb la Societat Valenciana d'Ornitologia (SVO), Grup Ornitològic Balear (GOB), Societat Ornitològica de Menorca (SOM), Groupe Ornithologique du Roussillon (GOR), Grup AU i el Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya d'Andorra (CENMA).
Article: MónSOStenible
Font: COTPC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook