Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 27 de juny del 2019

Crema el primer gran incendi d'aquest any

El foc, que va començar aquest dimecres, ja ha cremat unes 4.000 hectàrees i avança sense control cap a les comarques de les Garrigues i el Segrià. Protecció Civil ha ordenat el confinament a casa seva de tots els habitants de Bovera, a les Garrigues, i de les persones vulnerables de Maials, al Segrià.
 -  -  <br />  <br />  

El foc ha revifat, 24 hores després que comencés, a la zona on es va originar, la Torre de l'Espanyol


Els Agents Rurals han restringit, per precaució, els accessos als parcs natural del Montsec, Montsant i els Ports de Tortosa.Protecció Civil ha elevat a fase d'emergència el pla Infocat per la situació d'incendis a Catalunya.

La potencialitat del foc es calcula que podria arribar a cremar 20.000 hectàrees. En cas que no es pugui controlar, es tractaria del segon incendi més important de la historia. Els Agents Rurals especifiquen que prop d'una tercera part de les hectàrees són conreus i, per tant, la superfície cremada seria de 4.000 hectàrees dins d'un perímetre d'afectació de 5.500.Durant el matí, els Bombers tenen 350 persones treballant a la zona amb 42 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris disponibles.
el foc té forma de llengua, amb dos flancs actius. El que més preocupa és el flanc dret, que avança cap al Segrià, les Garrigues i el Priorat, per una zona amb una orografia complexa i amb molts barrancs. Els Bombers es concentren en controlar el flanc esquerre que, de moment, ha quedat aturat a la C-12, que ha actuat com a tallafoc.

Carreteres tallades
S'han tallat diverses carreteres de la zona per evitar situacions de risc i no entorpir la mobilitat de les dotacions de Bombers que treballen en les feines d'extinció. Es tracta de la C-12, l'eix de l'Ebre, entre Maials i Flix, i les carreteres locals T-714 a la Torre de l'Espanyol, la T-2237 entre Vinebre i la Palma d'Ebre, la T-703 a la Palma d'Ebre i la C-233 entre Bovera i Flix.

Article: MónSOStenible
Font: Bombers, Interior

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook