Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 16 de maig del 2018

Prepara't pel primer Dia Internacional de la Llum

Després d'acabar amb èxit l'Any Internacional de la Llum i les Tecnologies llumíniques al 2015, la UNESCO va aprovar la proposta de crear el Dia Internacional de la Llum, que se celebra per primera vegada avui, 16 de maig del 2018.
 -  -  <br />  <br />  

La data triada per celebrar el Dia Internacional de la Llum no és triada a l'atzar, el 16 de maig coincideix amb l'aniversaride la primera emissió de llum làser al món. 

Per celebrar l’efemèride, la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona ha organitzat un seguit d'activitats des de les 12h del migdia. Un tastet de poesia sobre la llum a càrrec del professor del Departament de Física David Jou. I, després, el professor Jens Biegert, investigador de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), parlarà de com es poden controlar els electrons mitjançant la llum per tal d’obtenir “instantànies” de la dinàmica de reaccions químiques, a la xerrada “Teaching electrons to take a selfie”.

A més, fins al 18 de maig, els vestíbuls de les Facultats de Ciències i de Biociències acolliran una exposició de pòsters de temes relacionats amb la llum. 
Article: MónSOStenible
Font: Universitat Autònoma de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook