Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 28 d'abril del 2015

Premi internacional a Cellers Torres per la seva aposta per les energies renovables

Cellers Torres ha estat premiada per la seva tasca mediambiental a la cinquena edició dels Green Awards, que atorga la revista britànica The Drinks Business, publicació de referència per als professionals del sector de las begudes a nivell mundial. Concretament, ha rebut el reconeixement "a la implementació d'energies renovables, una nova categoria que patrocina Carbon Zero Consulting per premiar aquelles empreses que demostren haver reduït la seva petjada de carboni mitjançant l?ús d?energies renovables.
Segons John Findlay, membre del jurat i director general de Carbon Zero Consulting: "Torres ha actuat amb rotunditat davant del canvi climàtic, instal•lant sistemes per produir electricitat i calor a partir de fonts renovables en els seus cellers de tot el món. Mereix especial menció el seu enfocament innovador en la utilització de les restes de poda i altres rebuigs per a la seva caldera de biomassa, que permet reduir en un 85% el consum de gas al seu celler de Pacs del Penedès". Per Miguel A. Torres, president de Cellers Torres i 4a generació: "Aquest premi és un reconeixement a l'esforç que estem realitzant per adaptar-nos al canvi climàtic, que té efectes evidents en la vinya ja que es tracta d'una planta extremadament sensible". I afegeix: "Estem adaptant la viticultura i comprant terres a major altitud i latitud, però també intentem contribuir a minimitzar els seus efectes amb l'ús d'energies renovables".

Va ser precisament Miguel A. Torres qui va decidir intensificar les actuacions mediambientals de la companyia i impulsar, el 2007, la posada en marxa del projecte Torres & Earth, en el que ja ha invertit 10 milions d'euros amb l'objectiu de reduir en un 30% les emissions de CO2 per ampolla el 2020. El projecte es focalitza, entre altres, en disminuir el consum energètic i substituir progressivament l'energia d'origen fòssil per l'energia de fonts renovables als cellers que Torres té a Espanya, Xile i Califòrnia. 

En el seu principal celler a Pacs del Penedès, el 30% de l'energia consumida ja procedeix de fonts renovables, un fet que ha contribuït de manera significativa a la reducció de la petjada de carboni, que en aquests moments se situa en el 10%. Les instal•lacions d'energies renovables al celler de Pacs del Penedès consisteixen en 12.000m2 de panells fotovoltaics, panells solars per produir aigua calenta i una caldera de biomassa que s'alimenta amb sarments i ceps vells, brises, rapes i aprofitament forestal. També destaca la utilització d'un tren per a les visites turístiques, el primer d'aquestes característiques utilitzat per un celler a l'Estat espanyol.
Altres cellers de la companyia compten també amb instal•lacions d'energies renovables. És el cas del celler de Torres a la Rioja Alavesa, que cobreix el 50% de les necessitats energètiques amb l'energia produïda per panells fotovoltaics, una caldera de biomassa i aerogeneradors verticals. A Califòrnia, el celler propietat de Marimar Torres, 4a generació, és 100% solar, mentre que a Xile, està en marxa un projecte per a la poligeneració solar, és a dir, la producció simultània de calor i fred solar.

Al llarg de la història dels Green Awards, Cellers Torres ha estat mereixedora d'altres reconeixement: ‘Empresa Ecològica de l'Any' (‘Green Company of the Year') el 2010 i ‘El millor llançament ecològic' (‘Best Green Launch') amb la seva gamma Habitat el 2013. Miguel A. Torres també va rebre un reconeixement a la seva trajectòria professional (‘Lifetime Achievement') el 2011.

El lliurament dels premis 2015, repartits en 7 categories, va tenir lloc a Londres el passat dimarts, 21 de abril. Carbon Zero Consulting, patrocinador del premi ‘A la implementació d'energies renovables' que ha rebut Torres, és una consultoria independent fundada el 2007 per John Findlay especialitzada en la gestió de les energies renovables.

 

Article: MónSOStenible
Font: The Drinks Busines / Cellers Torres

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook