Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 3 de febrer del 2019

Per un món sense palletes de plàstic

Quantes vegades hem demanat un cacaolat, o un gin-tonic i ens sembla impossible veure'l sense palleta? Moltes, oi? De vegades un objecte tan naif com una palleta de plàstic es pot tornar indispensable, però també és un perill per al nostre planeta, un producte d'usar i llençar que contamina la terra i el mar.

 -  -  <br />  <br />  

En el calendari mundial de l’ecologia i el medi ambient, el dia 3 de febrer de cada any se celebra el dia mundial sense palleta. Si matisem el concepte, podríem afegir, sense plàstic. Dins dels productes fabricats amb plàstic -i tot el procés contaminant i destructiu que comporta- els més terribles per al planeta són aquells que generen muntanyes de residus, és a dir, els productes d’un sol ús, com plats, coberts i gots de plàstics, que en molts països ja es troben fora de la normativa legal. Tanmateix, les palletes de plàstic solen quedar al marge de dites directrius i conformen un perill potencial per a la gestió dels residus al nostre planeta.

Només a Espanya, es generen més de 5.000 milions de palletes l’any.


La primera idea que sorgeix entorn a l’eliminació de les palletes de plàstic d’un sol ús, és la possibilitat de fabricar palletes reutilitzables, però fins i tot així, es genera una quantitat indecent de residus plàstics. En aquest sentit, empreses com Sorbos semblen haver trobat una solució, extrapolable a molts altres productes: palletes comestibles. Biodegradables i de diferents gustos, una nova manera de consumir les begudes amb palleta, sense deixar cap rastre de contaminació a la Terra.

Article: MS
Font: MónSOStenible/Sorbos

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook