Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 20 de maig del 2017

Per complir els Acords de París cal que sector públic i privat activin inversions bilionàries

El director de Canvi Climàtic del Banc Mundial, James Close, serà a Barcelona durant la celebració de l'Innovate4Climate i on es pretén posar sobre la taula els principals reptes de futur de l'economia verda. Amb més de 25 anys d'experiència en els camps de la política energètica, del canvi climàtic i la col·laboració públicoprivada, Close diu que "Cal que sector públic i privat activin inversions bilionàries per acomplir els Acords de París".
La primera edició de l'Innovate4Climate, que tindrà lloc del 22 al 25 de maig al Palau de Congressos de Barcelona, reunirà en un mateix espai sector públic i privat amb l'objectiu de posar les bases de la nova economia verda derivada dels Acords de París 2015. L'esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona i el Banc Mundial, inclourà una cimera de dos dies amb més de 50 ponents internacionals. El director de Canvi Climàtic del Banc Mundial, James Close, explica els objectius de l'Innovate4Climate i els principals reptes de futur de l'economia verda. Amb més de 25 anys d'experiència en els camps de la política energètica, del canvi climàtic i la col•laboració públicoprivada, Close és una de les veus més respectades del sector.

Què es podrà trobar a l'Innovate4Climate?
Estem molt contents d'engegar el primer Innovate4Climate a Barcelona. És una gran oportunitat per a reunir tots els actors clau del sector del finançament climàtic i per començar a treballar sobre com podem aconseguir els diners que necessita l'acció climàtica per desenvolupar els Acords de París. També estem molt satisfets amb el diàleg sobre innovació que impulsaran els mercats de carboni, tant en el sector privat com en el sector públic, per tal d'activar les inversions bilionàries necessàries.

L'esdeveniment també inclou una cimera que se celebra els dies 24 i 25 sota el títol "Unlocking the trillions". Per què aquest focus?
El desbloqueig de bilions és essencial per poder invertir en els plans nacionals sobre el clima que els països s'han compromès a tirar endavant a través de les NDCs (els compromisos adquirits pels països per lluitar contra el canvi climàtic), com a part de l'Acord de París. Sabem que hi ha grans quantitats de diners disponibles per aquest tipus d'inversió. Però necessitem treballar plegats, el sector públic i el privat, el món financer i els promotors, perquè això sigui possible.

Quins resultats es poden esperar?
Al final d'aquest esdeveniment volem haver pogut impulsar un nou diàleg sobre l'acció climàtica, el qual reuneixi els principals actors, capaços de parlar en el mateix idioma, sobre les oportunitats i les necessitats que cadascun té de l'altre. Volem construir aquesta plataforma com un gran diàleg que impulsi polítiques sobre la millora mediambiental, tant si són governs nacionals, negociadors mundials, inversors privats, o gestors de fons que busquen oportunitats per a fer inversions a llarg termini. Innovate4Climate serà un diàleg realment emocionant i volem que la cita transformi la naturalesa de les converses al voltant de l'acció climàtica.
Article: MónSOStenible
Font: Fira Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook