Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 23 d'abril del 2017

Propostes de lectures noves per aquest Sant Jordi

En motiu de la diada de Sant Jordi, us oferim una petita ressenya de quatre llibres: dos de cientifics (La memoria secreta de les fulles, Sensibilidad e inteligencia en el mundo vegetal), un de filosòfic ("Dark Ecology") i un de ciència ficció (Shaman). Tots ells basats en la natura, el medi ambient i l'ecologia.
De la geoquímica i geobiòloga de la Universitat d'Oslo Hope Jahren (Austin, Minnesota, 1969), recomanem la seva primera novel·la, La memoria secreta de les fulles, el relat autobiogràfic d'una vida dedicada a la ciència que ens mostra la ciència, la vida, la natura i les plantes des d'una perspectiva apassionadament diferent.


Del neurobiòleg vegetal Stefano Mancuso (Itàlia, 1971) recomanem Sensibilidad e inteligencia en el mundo vegetal, un llibre escrit juntament amb la periodista científica Alessandra Viola Mancuso i traduit al castellà per David Paradela López. Una obra, basada en la ciència i l'experimentació de Mancuso, que vol probar que les plantes són inteligents i sensibles.

De l'escriptor americà de ciència-ficció, Kim Stanley Robinson (Waukegan, Illinois, 1952) recomanem Shaman, una novel·la sobre l'edat de gel. Stanley Robinson ha estat qualificat d'heroi del medi ambient per la revista Time l'any 2008 per fer una literatura que desafia el canvi climàtic a través d'històries futuristes que albiren un futur optimista, amb l'ecologia, la justicia social i la natura com a temes principals i amb científics com a personatges protagonistes.

Del filòsof anglès i creador del concepte "Dark Ecology", Timothy Morton (Regne Unit, 1968), recomanem precisament el llibre que porta aquest títol Dark Ecology o Without nature. Morton, que amb el seu llenguatge àcid i irònic, proposa repensar la visió de l'ecologia, l'antropocentrisme i l'art, i deconstruir la crisi de l'antropocè, introduint nous conceptes que ell anomena hiperobjectes.

 

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook