Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 2 de juny del 2014

Pep Puig i Josep Tarragó parlen de les possibilitats de l'energia eòlica a la festa del Medi amb Vent de Gallecs

Sota el lema "el Medi amb Vent", l'Ateneu de Gallecs ha organitzat aquest diumenge 1 de juny la 2a Fira del Medi Ambient de Gallecs, una jornada que ha començat al matí amb una visita als molins de Gallecs, ha continuat amb tallers d'estels i de molinets de vent i s'ha tancat amb una taula sobre l'energia eòlica en la que hi han participat el doctor en Enginyeria i fundador d'Ecotecnia i Ecoserveis Pep Puig i l'expert en molins de vent i propietari de l'empresa Molins Tarragó, amb seu a Montblanc, Josep Tarragó. Tarragó està col·laborant amb l'Ateneu de Gallecs en la reconstrucció d'un molí a la masia de Can Cruz.
 -  -  <br />  <br />

En Pep Puig ha parlat bàsicament del projecte de construcció d'un aerogenerador de propietat compartida, que va començar l'any 2009, quan Eurosolar Catalunya llença una iniciativa, pionera a casa nostra: la instal·lació d'un aerogenerador en un indret escaient (Pujalt, a l'Alt Anoia) i de propietat compartida entre la ciutadania que voluntàriament aporti els diners necessaris per poder fer realitat el projecte. De moment el projecte ja compta amb unes 200 persones adherides que inverteixen uns 800 euros cadascuna.

En Josep Tarragó ha parlat  de la seva experiència com a constructor i reconstructor de molins de vent a diferents índrets del món: el Sahara, Mali, Texas, Alemanya, España, Catalunya i Gallecs, on  ja n'hi va instal·lar un fa uns anys, i on ara està col·laborant a reconstruir-ne un altre. 
Tarragó ha parlat  també de les possibilitats i les prestacions que ofereixent els molins de vent en general i a Gallecs en particular, ja que és un lloc on ja n'hi havien hagut i això vol dir que hi fa prou vent com per activar i mantenir els molins.

Més informació
- Pep Puig
doctor en enginyeria industrial, cofundador d'Ecotècnia (1981), que és una societat cooperativa que opera en els camps de les energies renovables i especialment l'energia eòlica, i que aquest març complia 30 anys de la construcció del primer prototip d' aerogenerador Ecotècnia.
Fundador, l'any 1992 d'Ecoserveis, una associació professional dedicada a la consultoria i a l'educació sobre energia i medi ambient.
portaveu del Grup de Científics i Tècnics per un Futur Sense Nuclears (que organitza anualment, des de l'any 1987, les Conferències Catalanes per un Futur Sense Nuclears i Energèticament Sostenible), President de la secció espanyola d'Eurosolar i vicepresident d'Eurosolar - l'associació europea per a les energies renovables. Secretari de l'associació Dia de la Terra que organitza des de l'any 1996 la Fira per la Terra a Barcelona. Des de la segona meitat dels anys 70's és actiu dins del moviment ecologista a Catalunya, i ha participat en molts actes i campanyes de denúncia i resistència ecològica.

-  Josep Tarragó,
propietari de Molins Tarragó, de Montblanc, on va crear l'empresa l'any 1984, per contruir molins de vent multipala pel bombeig d'aigua. En el diseny dels seus molins, Tarragó, estableix com a prioritat la màxima eficiencia i l'harmonia amb el medi ambient. En Josep Tarragó a més d'haver instal·lat alguns molins de Gallecs i ajudar-ne a recuperar-ne d'altres, té instal·lats els seus molins per tota la geografia catalana i espanyola i, fora d'aquestes fronteres, a gairebe els cinc continents: al Sàhara (on els refugiats poden disposar d'aigua potable gràcies a l'ajuda d'una ONG), a Texas, a Mali, a Alemanya, Berlín, a una illa pròxima a les illes Galápagos (una illa sostenible en la seva totalitat)...

 

Article: MónSOStenible
Font: Ateneu de Gallecs

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada

Dimarts, 7 de febrer del 2012
Es manté activada l'alerta per fred i vent