Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 12 de desembre del 2018

Pagar el metro amb envasos de plàstic

Turquia és el país amb la producció més alta de residus plàstics d'Europa i amb la taxa de reciclatge més baixa. Per a fer front a aquesta situació, han creat un sistema de descomptes als bitllets de transport públic a canvi de reciclar ampolles i llaunes.
La nova iniciativa permetrà als passatgers de transport públic de la ciutat d'Istanbul bescanviar envasos de plàstic per bitllets de metro. Per exemple, una ampolla de 0,33 litres equival a 2 centaus de lira turca, una ampolla de mig litre a 3 centaus i una d'1,5 litres val 6 centaus. I el passatger rep 9 centaus a la seva targeta de transport a canvi d'una llauna d'alumini de 0,5 litres. Per obtenir un bitllet de tarifa completa que li permeti viatjar des dels suburbis d'Istanbul al centre de la ciutat, el passatger hauria de reciclar 28 ampolles.

A totes les línies de metro de la capital turca, s'hi han instal·lat màquines expenedores de bitllets dissenyades per detectar el material que s'està reciclant i recollir envasos i ampolles de plàstic. Com més n'hi introdueixen els usuaris, més reduït és el preu del bitllet. Aquestes màquines estan ubicades a 25 llocs de la xarxa de transport d'Istanbul i, a finals d'any, es planeja instal·lar-ne un centenar a les diferents estacions.


El projecte ha estat impulsat pel Municipi Metropolità d'Istanbul i té com a objectiu conscienciar la gent sobre el reciclatge i estimular l'ús del transport públic per reduir la contaminació ambiental.

 

Article: MónSOStenible
Font: CCMA

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook