Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 29 de març del 2022

S'estrena Greta i els Trihumans, una òpera infantil inspirada amb la figura de la jove activista Greta Thunberg

S'havia d'estrenar el març del 2020 però, com tantes altres coses, la pandèmia ho va aturar. Dos anys més tard, aquest cap de setmana s'ha estrenat finalment l'obra. Dissabte i diumenge es va representar al Teatre Auditori de Granollers aquesta producció pròpia que aquest dimarts es mostra per a les escoles. Greta i els Trihumans està inspirada en la jove activista sueca que des del 2018 fa vaga escolar cada divendres i que amb la seva perseverància ha inspirat el moviment mundial Fridays for Futur. La representació de l'obra s'acompanya amb un dossier pedagògic que conté la fitza artística i una guia per a la realització d'activitats complemanetàries.
Cada dos anys, el Teatre Auditori de Granollers impulsa, conjuntament amb l’Orquestra de Cambra de Granollers i Veus – Cor Infantil Amics de la Unió, una òpera infantil. Una de lespotencialitats del projecte és el treball i la participació d’un grup de nenes i nens d’educació primària de la ciutat en tot el procés. L'obra de fa 2 anys va ser una òpera inspirada en la figura de Greta Thunberg, Greta i els Trihumans, i el guió de la qual es va encarregar al guionista català Piti Espanyol. Tot estava a punt per a l'estrena el 20 de març del 2020, però la pandèmia ho va aturar. Ara, dos anys després, Greta i els Trihumans reprén el seu camí i, finalment, es representa a l'escenari del Teatre Auditori de la capital del Vallès Oriental
Sinopsi d'aquesta òpera infantil, dedicada al canvi climàtic

Fa molts anys, la pol·lució, el malbaratament de recursos, l’excés de població i la inconsciència van portar la humanitat al Gran Desastre: un cataclisme ecològic de proporcions planetàries del qual molt pocs humans es van salvar. 

Per no repetir el desastre, els humans que van quedar van haver de transformar-se en trihumans, unitats formades per tres antics humans, ara convertits en una sola persona. El fet de ser tres, fa que els trihumans sempre hagin de pactar per fer qualsevol cosa i això provoca bona entesa entre ells i els evita baralles i guerres. A més, per fer-ho tot més fàcil, els trihumans es comuniquen cantant, una manera molt més fluida, efectiva i agradable de comunicar-se que no a base de paraules ambigües, mentides i crits, com feien els humans.

Quan comença l’òpera som a l’any 3.333 i els trihumans han trobat en unes excavacions arqueològiques un estrany instrument que els humans feien servir per comunicar-se: un mòbil. Els seus científics han aconseguit desencriptar-lo i, gràcies a ell, han pogut estudiar com eren els humans, dels quals fins avui en sabíem molt poques coses, i què els va portar a provocar el Gran Desastre.

El mòbil trobat pertanyia a una nena humana que el va utilitzar per gravar un blog-diari explicant la seva vida i les seves impressions i pensaments sobre el món que l’envoltava. Amb la informació emmagatzemada al mòbil, els trihumans han pogut descobrir, amb sorpresa, les maneres tan peculiars de funcionar que tenien els humans. I entendre com es relacionaven, com evolucionaven, com s’enamoraven, com es reproduïen i com es barallaven. I com s’ho van fer per destruir el planeta.

La humana propietària del mòbil es deia Greta, i tot sembla indicar que podria tractar-se de Greta Thunberg, la noia sueca que va impulsar els Fridays for Future, el moviment de nens i nenes de tot el planeta en lluita contra el canvi climàtic.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook