Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 19 de gener del 2012

Nissan impulsa a Espanya la xarxa de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics

Davant el repte d'estimular la venda de vehicles elèctrics al mercat espanyol, Nissan Iberia ha donat a conèixer avui el seu pla per impulsar i accelerar el desplegament d'una xarxa de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics a Espanya, amb l'objectiu d'augmentar el radi d'acció d'aquest tipus de vehicles i oferir major tranquil·litat als consumidors que veuen en l'escassetat d'infraestructures un fre per a la seva compra.
Nissan espera que amb el seu impuls al desenvolupament de la xarxa de càrrega ràpida a Espanya, contribueixi de forma decisiva a augmentar les vendes del Nissan LEAF, el primer vehicle elèctric de producció en sèrie del món i que la marca va llançar a Espanya el 2011

Nissan farà donació de 43 equips de càrrega ràpida a diversos operadors perquè siguin instal·lats a Madrid, Catalunya, País Basc, Andalusia i Castella i Lleó, comunitats on la marca té signats acords amb les administracions locals i compta amb concessions preparades per a la venda de cotxes elèctrics, com el Nissan LEAF.

Aquests nous punts, que s'instal·lessin principalment en les gasolineres, estaran situats en llocs estratègics, especialment en nuclis urbans i en la sortida de les grans ciutats, per crear l'embrió d'una futura i extensa xarxa capil·lar de càrrega ràpida -cada 40 quilòmetres- i oferir als clients més llibertat i flexibilitat en els seus desplaçaments.

Nissan espera que amb el seu impuls al desenvolupament de la xarxa de càrrega ràpida a Espanya, contribueixi de forma decisiva a augmentar les vendes del Nissan LEAF, el primer vehicle elèctric de producció en sèrie del món i que la marca va llançar a Espanya el passat any. "Encara que l'autonomia de 175 km del Nissan LEAF és suficient per a la majoria de desplaçaments diaris que sol realitzar el 80% de la població, l'extensió de les xarxes de càrrega ràpida permetrà als conductors cobrir distàncies més llargues en un sol dia", ha declarat Manuel de la Guardia, Conseller Director General de Nissan Iberia. "Si disposem d'un nombre significatiu de carregadors ràpids a Espanya, els propietaris de vehicles elèctrics podran recarregar en molt poc temps el seu cotxe sense importar la destinació. Això serà essencial per a l'adopció en massa del cotxe elèctric."

"Estem en negociacions amb diferents companyies molt involucrades en el desenvolupament de la infraestructura del cotxe elèctric i també amb els socis que ja han signat acords amb Nissan per a la mobilitat d'emissions zero, esperem tancar en breu els acords que permetin la instal·lació aquest primer trimestre de l'any, amb avantatges en descomptes i càrregues gratis per als clients de LEAF durant almenys un any" afegeix Manuel de la Guardia.

Programa de càrrega ràpida de Nissan a Europa
Nissan va anunciar al novembre de 2011 que està accelerant els seus plans per a la xarxa europea de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics, i començarà lliurant 400 noves estacions de càrrega ràpida, sense cap cost, a diferents operadors de càrrega per a vehicles elèctrics, dels quals 43 es lliuraran a Espanya.

L'evolució radical que suposa la possibilitat de recarregar amb rapidesa les bateries, ajudarà a atreure a més clients cap a vehicles elèctrics com el Nissan LEAF. Les avançades bateries de ions de liti del Nissan LEAF es poden recarregar fins al 80% de la seva capacitat en només 30 minuts, mitjançant un carregador ràpid.

Tecnologia de càrrega ràpida
Els nous carregadors ràpids s'han dissenyat segons l'estàndard CHAdeMo i poden generar fins a 50 kW de corrent continu (CC) d'alta tensió. L'estàndard CHAdeMO -o Carregar per Moure's- va ser fixat i acordat originalment per una coalició d'empreses japoneses que inclou a Nissan, Toyota, Mitsubishi i Fuji Heavy Industries. Així doncs, els carregadors ràpids de Nissan poden ser usats no només pels conductors del Nissan LEAF, sinó també pels conductors de vehicles elèctrics de Mitsubishi, Citroën i Peugeot. Les estacions de càrrega ràpida també estan preparades per oferir electricitat de corrent altern als vehicles elèctrics del soci de Nissan en l'Aliança, Renault. Les estacions s'han dissenyat per complir els estàndards de càrrega ràpida de corrent altern de 43 kW. L'Aliança Renault-Nissan està promovent la implantació de la infraestructura sobre la base d'una estratègia de càrrega ràpida que combina corrent continu i corrent altern.

Nissan LEAF, cotxe de l'any el 2011
El Nissan LEAF ha obtingut tant el premi al Cotxe de l'Any a Europa com el del Cotxe de l'Any al Món en 2011. La potència d'aquest cotxe familiar, que ha obtingut una puntuació de 5 estavelles Euro NCAP, prové d'un motor elèctric compacte i un inversor, desenvolupats per Nissan i situats en la part davantera del cotxe, que proporcionen tracció a les rodes anteriors. El motor de CC desenvolupa 109 CV de potència i 280 Nm de parell, suficient per aconseguir una velocitat màxima de 145 km/h. Ve totalment equipat amb elements com a aire condicionat, navegació per satèl·lit, càmera d'estacionament, presa de càrrega ràpida i la innovadora connectivitat per a telèfons intel·ligents.

Article: MónSOStenible
Font: Nissan

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook