Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 25 d'octubre del 2012

Motos elèctriques de lloguer a Barcelona

L'empresa privada Cooltra ha posat en marxa a Barcelona un servei de lloguer de 1.000 motocicletes elèctriques que convertirà la capital catalana en la ciutat europea amb més nombre de vehicles d'aquest tipus en circulació, i els posa a disposició del ciutadà per 149 euros al mes. El director de Cooltra, Damián Martín, ha explicat que el servei vol "posar a l'abast de tothom" aquests vehicles i està pensat per a un ús metropolità, ja que la moto supera els 84 km/h i els 80 km d'autonomia, el que fa rendible el seu ús a partir d'uns 40 quilòmetres diaris. Amb aquesta aposta per la mobilitat sostenible, el fabricant calcula que els 1.000 vehicles estalviaran en quatre anys uns 720.000 litres de gasolina equivalents a 1,1 milions d'euros, i l'emissió de 340 tones de diòxid de carboni.La iniciativa arriba a Barcelona a poc més d'un any de la celebració del Congrés Mundial del Vehicle Elèctric que acollirà la capital catalana el novembre del 2013.
El projecte, presentat aquest dimecres a la seu de Barcelona Activa, té el suport de l'Ajuntament, la Generalitat i l'Institut Català d'Energia (Icaen), i farà que la ciutat multipliqui per cinc la seva flota de motos elèctriques i dupliqui el parc de vehicles elèctrics en general. Aquesta companyia catalana --va néixer el 2006 en un garatge pròxim a la Sagrada Família-- ha invertit 4,2 milions d'euros en la iniciativa, a partir de la qual els barcelonins podran optar a un lloguer mensual que inclou l'escúter, l'assegurança i el casc.

La segona tinenta d'alcalde i responsable d'Economia, Sònia Recasens, ha celebrat una iniciativa que considera un "pas endavant per adaptar les necessitats socials a una tecnologia moderna i pionera", i ha assegurat que contribuirà a fer de Barcelona un aparador mundial en la mobilitat elèctrica.

250 punts de recàrrega

El conseller d'Empresa i Treball, Francesc Xavier Mena, ha assegurat que el projecte va en la línia de la "reorientació" que està vivint l'àmbit de la mobilitat, i ha destacat la necessitat de tirar endavant iniciatives emprenedores com aquesta.

Durant la presentació, Martín ha demanat a Recasens que la xarxa de 250 punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Barcelona funcioni correctament i continuï sent gratuïta, i la tinenta d'alcalde ha admès que alguns punts tenen problemes, per la qual cosa s'ha compromès a revisar l'infraestructura i mantenir les bonificacions fiscals als vehicles elèctrics.

Article: MónSOStenible
Font: Europa Press

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook