Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 28 de juliol del 2018

L'eclipsi de lluna va atreure molta gent que es va aplegar per gaudir del fenomen

Milers de persones van seguir l'eclipsi total de lluna més llarg d'aquest sègle que va tenir lloc el divendres 27 de juliol, tot un esdeveniment astronòmic que va durar uns 100 minuts i que es va poder veure força be des de Catalunya tot i que hi va haver estones en que el cel estava ennuvolat. L'espectacularitat del fenomen, que va permetre veure com la lluna s'anava tenyint de vermell abans de quedar tapada per l'ombra de la terra, va atreure molta gent a zones amb bona visibilitat del cel i als observatoris astronòmics que van treure telescopis al carrer com l'Agrupació Astronòmica de Sabadelll, a la comarca del Vallès.L'Observatori astronòmic del Montsec, que enguany compleix 10 anys, també va organitzar una sessió especial per veure l'eclipsi.
 -  -  <br />  <br />  
L’eclipsi va començar a les 19.14  amb la fase penombral quan la Llluna encara no havia sortit a Catalunya, on no es va poder començar a veure dins passades les 9 del vespre quan el satèl·lit de la Terra començava a apreixer per l’horitzó ja en fase d’ombra però encara com a eclipsi parcial. Per això, el lloc ideal per seguir l'eclipsi, que a més d'Europa també es va poder veure des d'Africa i Àsia, era en zones de mar i zones planes, tot i que en la fase de lluna vermella o de sang es va veure be des de tot arreu en que el cel estés clar.

La totalitat de l’eclipsi va començar a les 21.30, però gairebé no es podia veure ja que estava  propera a l’horitzó.A partir d'aquí es va anar tapant i tenynint-se de vermell fins que cap a les 22:30 quedava tapada del tot, fns a les 23.13 en que començavà a sortir de l’ombra fins a recuperar la normalitat a quarts de dues de la matinada.

L'Observatori Astronòmic del Montsec, d'Àger (Lleida) va organitzar una sessió especial a les 22h i l'Agrupació Astronòmica de Sabadell (Barcelona) va treure telescopis a fora de les instal·lacions per que la gent pugués veure la lluna amb els seus telescopis. Milers de persones es van aplegar al voltants d'aquest l'Observatori Astronòmic de Sabadell per veure i gaudir conjuntament del fenòmen. Algunes persones van portar, a més de càmeres fotogràfiques, els seus propis telescopis, que també oferien a tothom que volia veure l'eclipsi.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook