Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 9 de novembre del 2018

Dissabte, marxa pel canvi climàtic a Barcelona

El Moviment per la Justícia Climàtica convoca una gran marxa pel canvi climàtic el dissabte 10 de Novembre, a les 12h a Arc de T riomf, amb la intenció de posar el canvi climàtic al centre de l'agenda política i mediàtica. La data es tria en el context de la trobada del C40, una reunió internacional de ciutats pel clima, que té lloc els dies 13 i 14 de Novembre a Barcelona. Com recull l'informe del Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic , només tenim 12 anys per repensar completament la nostra societat i economia i aconseguir baixar les emissions un 45 %, si és que volem evitar la catàstrofe climàtica. El canvi climàtic és, en particular, un problema crucial per a les ciutats que ja acullen més de la meitat de la població hum ana. Malgrat ocupar menys del 2 % de la superfície de la Terra, les ciutats consumeixen el 78 % de l'energia i són responsables del 60 % d'emissions de CO? i altres ga sos d'efecte hivernacle.
Les ciutats poden jugar un rol fonamental a l'hora de reduir els riscos del canvi climàtic. Per això, davant la incapacitat dels Estats de prendre les mesures necessàries que exigeix aquesta crisi, hem de buscar altres nivells d'incidència política més locals. És indispensable que els pobles i ciutats s'apoderin per a dur a terme accions de mitigació i adaptació i esdevenir més resilients per fer front a la desestabilització de la que just ara comencem a veure els primers efectes.

És per això que des del Moviment per la Justícia Climàtica convidem a tothom a formar part d'aquesta marxa, per exigir als nostres representants polítics que prenguin les accions contundents necessàries per frenar aquesta crisi.

La marxa tindrà un fort component artístic, i estarà conformada per cinc blocs: el primer estarà format per les comunitats més afectades pel canvi climàtic, el segon representarà les generacions futures, el tercer bloc proposa alternatives i solucions davant d'aquesta crisi global, el quart grup assenyalarà els responsable s de la crisi, i l'últim serà de tothom, perquè el canvi climàtic ens afecta a tots de manera transversal.

El Moviment per la Justícia Climàtica és un conglomerat de persones a títol individual, entitats socials i ecologistes que ens trobem en una preocupació comuna: la lluita contra el canvi climàtic.

Article: MónSOStenible
Font: Moviment per la Justícia Climàtica

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook