Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 6 de juny del 2016

Manifestació contra el Pla Hidrològic de l'Ebre en el Dia del Medi Ambient

Unes 15000 persones s'han manifestat aquest diumenge a Barcelona contra el nou Pla Hidrològic de l'Ebre impulsat pel Govern en funcions de Mariano Rajoy. A la marxa, que ha comptat amb el suport d'una setentena d'entitats, col·lectius i de tots els partits polítics catalans, tret del Partit Popular i de Ciutadans, hi ha participat gent de les Terres de l'Ebre i d'altres parts de Catalunya, però Valènci també de i d'Aragó. La manifestació, que també ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat Josep Rull, ha sortir de la plaça Universitat i ha acabat amb un acte reivindicatiu.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha qualificat aquest diumenge el Pla Hidrològic de l'Ebre de "dolent pels cabals ecològics" i "dolent per al delta de l'Ebre, per als regadius i per a l'economia catalana". "Bàsicament", ha afirmat, "perquè no aposta per la seva modernització". Ho ha dit durant la manifestació convocada a Barcelona contra el Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre, aprovat a principis d'any, i en defensa del riu i els seus cabals.

El conseller ha explicat que "el Govern l'està defensant a través d'un contenciós administratiu amb la justícia de l'Estat espanyol i, sobretot a nivel de la Unió Europea". "Nosaltres", ha afirmat, "tenim un gran avantatge: parlem el mateix llenguatge que Europa. Estem molt convençuts que allò que defensa aquesta multitud que ocupa els carrers és exactament el mateix que diu la Directiva Marc de l'aigua, que hi ha una prelació d'usos i que els usos han de ser compatibles".

Rull ha volgut recordar que precisament avui se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, "un bon moment per poder tornar a sortir als carrers" per explicar que "volem decidir en molts aspectes, també amb els nostres rius, els nostres cabals ecològics" i ha assegurat que "si Catalunya tingués un Estat propi, seria molt més senzill defensar el cabal de l'Ebre com ho pot defensar en relació al Tajo o el Duero un Estat independent com és l'Estat de Portugal
Article: MónSOStenible
Font: PDE-DTS

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook