Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 3 de setembre del 2020

Més de vuitanta organitzacions s'han compromès a beure sense plàstic

Reduir el plàstic d'un sol ús de les begudes. Aquest és el principal objectiu de la campanya "Beure sense plàstic" impulsada pel Grup de Treball Residu Zero del Consell Ciutadà de Barcelona i que es clourà el pròxim mes de novembre coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Des de l'inici de la campanya, el 5 de juny del 2019, Dia Mundial del Medi Ambient, més de vuitanta entitats i empreses s'han compromès a dur a terme accions per deixar de beure amb gots de plàstic d'un sol ús.

Hidratar-se és una necessitat bàsica de l’ésser humà. Cada dia bevem com a mínim 4 0 5 vegades però no sempre som a casa on tenim parament reutilitzable. Bevem a l’oficina, a casa d’un client, el gimnàs o al carrer i es generen gran quantitat de residus de plàstic de vida molt curta, tan curta com un únic ús”, afirmen des del Grup de Treball Residu Zero.

Davant d’aquesta realitat es va decidir tirar endavant aquesta campanya amb la idea no només de procurar beure el menys possible amb gots de plàstic d’un sol ús sinó també per conscienciar del gran impacte que suposen els materials plàstics d’un sol ús i fer veure que hi ha alternatives que permetin resoldre aquesta problemàtica. “A algú li pot semblar que reduir el plàstic de les begudes és una acció petita, però en realitat té un gran impacte”, afirmen des del Grup de Treball que a més consideren que “és viable per a tothom perquè la idea és que hi hagi un efecte cascada perquè si les organitzacions implanten canvis, repercutiran als treballadors i treballadores” i a l’hora “les persones ho podran replicar a casa seva i així els potencia l’acció”, diuen els organitzadors.


Per sumar-se a aquest repte les entitats, col·lectius, empreses i particulars que hi vulguin participar han d’omplir un breu formulari que trobaran a https://www.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/node/11780 i explicar quina acció volen fer. Des d’aquest mateix enllaç es pot accedir a la web de la campanya on es poden obtenir idees d’experiències reeixides per tal de tenir una orientació del que es pot fer o si més no aplicar-les de la mateixa manera.

Malgrat que “Beure sense plàstic” es clourà el pròxim mes de novembre la intenció del Grup de Treball Residu Zero “és continuar treballant per la prevenció de residus i obrir el focus d’actuació” perquè encara “hi ha molta feina a fer”, afirmen. 

Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook