El Repte Citython Barcelona 2020 a la recerca de solucions als problemes de mobilitat postconfinament

Aquest dilluns 6 de juliol es presenta a la UPC la tercera edició de Citython Barcelona, en què equips multidisciplinaris d'estudiantat de diferents perfils i expertesa treballaran per trobar les millors solucions als problemes de mobilitat urbana després de la fase de confinament viscuda per la COVID-19.

Citython és un nou format de hackató en què equips multidisciplinaris d’estudiantat de diferents perfils i expertesa competeixen per proposar les millors solucions als reptes de la mobilitat urbana. EIT Urban Mobility és una iniciativa europea que agrupa ciutats, universitats, centres de recerca i indústria per treballar conjuntament innovacions en mobilitat per fer les ciutats més habitables. Com a part de les activitats centrals de l’EIT Urban Mobility, aquest 2020 s’organitzaran tres Citythons a diferents indrets d’Europa. La primera, que tindrà lloc aquest mes de juliol, es realitzarà a Barcelona, ciutat que acull aquesta iniciativa des de l’any 2018. Les altres dues Citythons tindran lloc a Amsterdam (Països Baixos) i Lublin (Polònia) per oferir a ciutadans, estudiants i experts d’altres indrets d’Europa l’oportunitat de participar-hi.

La primera edició de Citython Barcelona, el 2018, va ser ideada, dissenyada i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, i coordinada per BIT Habitat i CARNET, en el marc de l’Smart City Week, una iniciativa per reflexionar i experimentar en la relació entre persones, tecnologia i ciutats. Aquest any, BIT Habitat col·labora en la tercera edició de Citython Barcelona (la segona va tenir lloc el 2019) i, com l’any passat, té el suport de l’EIT Urban Mobility. La iniciativa està organitzada conjuntament per CARNET (coordinada per CIT UPC) amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC). Excepcionalment, i a causa de la pandèmia per la COVID-19, l’esdeveniment se celebrarà online per tal de garantir les mesures de seguretat requerides a tots els participants.

Citython Barcelona 2020
La presentació oficial de Citython Barcelona 2020 tindrà lloc el 6 de juliol 2020. Michael Donaldson, comissionat d’Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona, donarà la benvinguda a l’acte. Durant la sessió, es presentaran els tres reptes de mobilitat urbana de Barcelona, amb ell suport de reconeguts experts, com Javier Ortigosa, del Servei de Redacció del Pla Director de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); Vicente Guallart, director de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), i Karina Gibert, investigadora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI-UPC).

La crisi actual ha obligat a reformular el nostre present, influint de manera directa en la manera en què ens relacionem en els espais públics i amb la ciutat. Per aquesta raó, la nova edició de Citython a Barcelona té com a objectiu trobar solucions als reptes de mobilitat a què s’enfronten els ciutadans després de fase de confinament. Els tres reptes es defineixen com a punts de partida per a aquesta nova edició i són:

  • La gestió d’àrees amb gran trànsit de persones (per exemple, platges, mercats, centres comercials, espais públics, espais culturals).
  • Els models de mobilitat urbana ajustats als nous requeriments de seguretat (zones de vianants, carrils bici, distribució de mercaderies, optimització de la mobilitat individual).
  • La supervisió i millora de la qualitat de l’aire.

Els participants tindran fins al 16 de juliol per treballar les propostes, data en què s’hauran de presentar les idees finals al jurat. Durant els dies de la hackató, entre els dies 10 i 13 de juliol, els grups tindran l’oportunitat de participar en sessions individuals de mentoria per rebre feedback del treball realitzat. S’atorgarà un premi de 1.500 euros a cada un dels tres reptes guanyadors i, a més, els equips guanyadors tindran l’oportunitat d’exposar les seves idees a l’Smart City Live, a Barcelona.

Més informació i inscripcions:

  • Inscripció gratuïta a través de https://citython.barcelona
  • Data límit: 8 de juliol
  • Dies de la hackató: 6, 8, 10, 13, 14 i 16 de juliol (vegeu el programa detallat al web)
  • Requisits de participació: els participants hauran de tenir 18 anys en les dates de celebració de l’esdeveniment i tenir formació vinculada a les ciències de la computació i el data science o a l’urbanisme. Més informació sobre els requisits de participació, al web de Citython Barcelona.
  • Premis: S’atorgarà un premi de 1.500 euros a cada un dels tres reptes guanyadors i, a més, els equips guanyadors presentaran les seves solucions a l’Smart City Live 2020, a Barcelona.
Comparteix-me:
Articles relacionats

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...