Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 3 de desembre del 2021

Descobrir la història de l'univers a través del planetari del MNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, situat a Terrassa, acull fins al 30 de gener el Planetari del MNACTEC, una experiència audiovisual immersiva que proposa al visitant descobrir la ciència, la tecnologia i la història de l'univers que ens envolta a través de projeccions audiovisuals en 360 graus. La cúpula del planetari, de 7 metres de diàmetre, i la seva pantalla gegant amb projecció en format Fulldome 360º proporcionen al visitant una experiència audiovisual totalment immersiva.
El planetari, situat a l’Àgora del Museu, serà visitable fins al 30 de gener del 2022 en l’horari d’obertura del Museu. És una activitat gratuïta, inclosa amb l’entrada al Museu, i no cal reserva prèvia. 

Es projectaran dues peces audiovisuals, de manera continuada, sobre l’univers i els seus planetes:

Explorant el sistema solar

Recomanat a partir de 4 anys
Idioma: castellà
Durada: 12 minuts


Una producció espectacular que ens porta als planetes veïns i més propers a la Terra. Un viatge extraordinari a diferents escenaris del Sistema Solar interior que aconseguirà despertar la nostra curiositat per entendre i apreciar la Lluna, Venus, Mart, asteroides i cometes.    

El món anell

Recomanat a partir de 6 anys
Idioma: castellà
Durada: 12 minuts


Un viatge al·lucinant a un planeta insòlit, més enllà dels límits del nostre Sistema Solar. Ens embarcarem en un viatge sortint des de la Terra fins arribar a una de les estrelles més properes, Gliese-581. Aquest viatge ens permetrà estudiar el seu sistema planetari extraordinari, endinsant-nos en un dels exoplanetes coneguts que es troba en zona d’habitabilitat. 

El MNACTEC

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social. 

Situada a la ciutat de Terrassa, al Vallès Occidental, la seu del MNACTEC es troba en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Article: MónSOStenible
Font: MNACTEC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook