Descobrir la història de l’univers a través del planetari del MNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, situat a Terrassa, acull fins al 30 de gener el Planetari del MNACTEC, una experiència audiovisual immersiva que proposa al visitant descobrir la ciència, la tecnologia i la història de l'univers que ens envolta a través de projeccions audiovisuals en 360 graus. La cúpula del planetari, de 7 metres de diàmetre, i la seva pantalla gegant amb projecció en format Fulldome 360º proporcionen al visitant una experiència audiovisual totalment immersiva.

El planetari, situat a l’Àgora del Museu, serà visitable fins al 30 de gener del 2022 en l’horari d’obertura del Museu. És una activitat gratuïta, inclosa amb l’entrada al Museu, i no cal reserva prèvia. 

Es projectaran dues peces audiovisuals, de manera continuada, sobre l’univers i els seus planetes:

Explorant el sistema solar

Recomanat a partir de 4 anys
Idioma: castellà
Durada: 12 minuts

Una producció espectacular que ens porta als planetes veïns i més propers a la Terra. Un viatge extraordinari a diferents escenaris del Sistema Solar interior que aconseguirà despertar la nostra curiositat per entendre i apreciar la Lluna, Venus, Mart, asteroides i cometes.    

El món anell

Recomanat a partir de 6 anys
Idioma: castellà
Durada: 12 minuts

Un viatge al·lucinant a un planeta insòlit, més enllà dels límits del nostre Sistema Solar. Ens embarcarem en un viatge sortint des de la Terra fins arribar a una de les estrelles més properes, Gliese-581. Aquest viatge ens permetrà estudiar el seu sistema planetari extraordinari, endinsant-nos en un dels exoplanetes coneguts que es troba en zona d’habitabilitat. 

El MNACTEC

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social. 

Situada a la ciutat de Terrassa, al Vallès Occidental, la seu del MNACTEC es troba en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

Comparteix-me:

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...