Una llibreta infinita de fulls reciclats i reutilitzables

"Escriu, pensa, esborra i torna a començar", aquest és el lema d'Undo Notebook, una llibreta infinita de fulls reutilitzables, la primera cent per cent ecològica del mercat, i en la que es pot escriure, dibuixar, anotar i modificar sense cap límit. Pensada per ser utilitzada en entorns laborals per fer més àgils les reunions de treball, és també una eina útil per l'àmbit creatiu, educatiu i esportiu. L'enginy, que no és tecnològic i està fabricat a Catalunya amb material reciclable, costa entre 16 i 35 euros depenent del model. Amb la llibreta reutilitzable "defensem dos conceptes: que no cal produir residus i que amb poc en tenim prou", afirma Ayuso.

“En Marc, la meva parella, que treballava en una consultora tecnològica, cercava un suport per compartir les idees i fer més àgils les reunions; vam investigar per trobar alternatives i així va sorgir Undo Notebook”, explica Glòria Ayuso, cocreadora d’aquest enginy. Amb la llibreta reutilitzable “defensem dos conceptes: que no cal produir residus i que amb poc en tenim prou”, afirma aquesta periodista i experta en comunicació corporativa de 43 anys.

Undo, com es coneix la llibreta en el mercat, té vuit pàgines. Els fulls no són de paper sinó de pissarra i s’hi escriu amb retoladors de pissarra blanca, com els que va posar de moda fa anys una coneguda marca. “La idea és que anotis, dibuixis i un cop utilitzat o feta la funció que hagi de fer, ho esborris; i si alguna cosa es vol guardar, es pot fer una foto i convertir-ho en un document de suport informàtic”. Els creadors consideren que amb vuit pàgines és suficient per defensar el seu model funcional “perquè si tingués 50 pàgines aniries omplint-les fins a arribar a l’última i llavors hauries d’esborrar-les totes, i potser ja no ho faries; d’aquesta manera et desfàs abans de les anotacions, i la llibreta compleix la seva missió, que és la reutilització”, explica Ayuso, qui aporta un altre avantatge: “evites omplir de papers l’escriptori perquè pots tenir l’Undo al costat, vas fent les anotacions que vulguis i les esborres quan vols”. La llibreta incorpora també una làmina transparent que té la funció d’afegir capes sobre el que s’ha escrit a la pissarra per, per exemple, simular dues situacions i veure com queda una o l’altra o fer proves sobre una idea inicial.

“Dibuixar o escriure idees augmenta la compressió dels conceptes i facilita la comunicació en petites reunions d’equip o de treball”, diu del tot convençuda Ayuso, “perquè a banda del canal verbal hi intervenen també el canal visual i el kinestèsic”. Empreses com Bayer, Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, Finques Palau, Debarri Food i Media Coach-La Liga han confiat en aquesta llibreta arran de la possibilitat de poder-la personalitzar amb el logotip de l’empresa, una altra de les opcions que ofereixen. “Els ajudem a fer marca i a reutilitzar”, afirma la creadora d’Undo.
Des del naixement de la idea, Ayuso va estar un any desenvolupant el producte amb un equip especialitzat, fins a poder-lo comercialitzar.

El llançament es va fer a través d’una campanya de Crowdfunding que va tenir molt èxit “perquè era una cosa nova i a la gent li va encantar el producte”, afirma Ayuso. Des de llavors, i a pas de formigueta, l’Undo està trobant el seu lloc en el mercat. La seva proposta va ser seleccionada l’any passat per participar en el Design Market que Foment de les Arts i del Disseny (FAD) organitza cada Nadal. “Veure l’Undo exposada al Museu del Disseny de Barcelona ens ha fet molta il•lusió. Enguany hi tornarem a ser però de forma virtual perquè amb la pandèmia no es podrà fer presencial”, diu Ayuso.
L’Undo es pot trobar a una vintena d’establiments de Catalunya i un de Maó i també es pot adquirir a través de la botiga online d’Undo Notebook.

Hi ha disponibles els models Godraw amb mides A4 i 9,7″, l’Executive i el Weekly Planner, que incorpora un calendari setmanal i una pissarra de tasques. I orientat a l’àmbit esportiu, i pensat sobretot per entrenadors, hi ha disponibles els models Football i Basketball on s’inclouen camps de futbol i bàsquet, models que es poden adaptar a altres esports. També es disposa de retoladors de diferents colors per poder utilitzar la llibreta.
Seguint amb la idea de a poc a poc i bona lletra, l’empresa dirigida per Ayuso vol fer arribar la llibreta infinita i reciclable al mercat espanyol i més endavant, si té èxit, fer el salt a altres països.

Comparteix-me:

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...