Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 21 de setembre del 2020

Bodevici, la gelateria ecològica i sense residus

Bodevici, la primera gelateria ecològica de l'Estat espanyol ha anat un pas més enllà i s'ha convertit en el primer establiment d'Europa d'aquest sector que no genera residus (zero waste), oferint una experiència de compra cent per cent sostenible, artesanal i ecològica. I tot sense incrementar el cost del gelat, ans al contrari perquè si el client opta per menjar-se'l en un envàs reutilitzable i retornable s'estalviarà 0,10? per cada compra.
 -  -  <br />  <br />

Situada en ple cor del barri de Gràcia, Bodevidi (Torrijos 21, Barcelona), és el somni fet realitat de Jordi Rivera, un amant dels gelats que l'any 2011 va obrir aquesta gelateria ecològica oferint gelats artesanals sense additius ni conservants artificials, elaborats amb matèries primeres d'alta qualitat, de proximitat o de comerç just


No content amb això Rivera cercava la manera de millorar el seu negoci sense generar cap mena de residus. S'hi va decidir del tot després d'un viatge a l'Índia on va veure la quantitat ingent de plàstic que es consumia i malbaratava. "Volem contribuir a salvar el nostre planeta, facilitant les pràctiques de producció i de consum que tenen en compte els recursos naturals, la reutilització de materials i la reducció de residus", explica Rivera.

 -  -  <br />  <br />

Per aconseguir no generar cap mena de residus s'han buscat alternatives als envasos d'un sol ús substituint-los per terrines comestibles, gots de bambú reutilitzables, canyetes de tres tipus també reutilitzables, tovallons de cotó o closques de coco "i tot això ho fem sense incrementar el cost del gelat perquè volem que el nostre client hagi de pagar més per menjar gelats ecològics o per no generar cap mena de residus", afirma Rivera del tot convençut.

Els gelats de Bodevici s'elaboren a l'obrador de Navarcles (Bages) i es fan amb ingredients Km0 com ara maduixes del Maresme, avellanes de Reus o llet de cabres catalanes, mentre que el sucre de canya, el cafè, el cacau i la xocolata són de Comerç Just. A més Bodevici ofereix una àmplia gamma de productes per a celíacs, diabètics, intolerants a la lactosa, vegans, "o simplement per a persones que opten per una alimentació més saludable i sostenible, i des d'ara també, per aquells que volen tenir cura del medi ambient".

Per poder tirar endavant el projecte, l'any 2018 es va fer una campanya de micromecenatge en la qual 91 persones van fer aportacions econòmiques cosa que va permetre aconseguir la meitat dels diners necessaris per reconvertir la gelateria; l'altra meitat els ha aportat el fundador del negoci qui espera poder consolidar el projecte i en cas d'èxit poder-lo expandir amb l'obertura de nous establiments.  

Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook