Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 7 d'octubre del 2020

Banys de bosc com a teràpia i descoberta de l'entorn natural

"Baños de Bosque 50 rutas para sentir la naturaleza" és el títol de la guia que ha publicat Alhenamedia dins la col·lecció Petit Futé. Country guide i que pretén apropar-se a la natura des d'una perspectiva diferent, amb més calma i gaudint de cada petjada. Els itineraris proposats recorren totes les comunitats autònomes de l'Estat espanyol en un intent, ara que no es pot viatjar lluny per la pandèmia, d'oferir indrets de gran bellesa, silenci, conservació, originalitat i poc transitats, situats molt a prop de casa. El llibre-guia, de 240 pàgines es pot comprar al preu de 21,95 euros.
De les 50 rutes del llibre 9 són a Catalunya: Bosc del Gerdar al Parc Nacional d'Aigüestortes; Bosc de l'Aubaga al Parc Natural de l'Alt Pirineu; Bosc de les Torrenteres a Vidrà; La Fageda d'en Jordà al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa; Bosc de les Estunes a l'Espai Natural del Llac de Banyoles; Vall de Vallcàrquera al Parc Natural del Montseny; Pont de la Vila al Parc Forestal de Mataró; Font Groga, al Parc Natural de la Serra de Collserola; i el Camí del Castell de l'Oliver al Parc Natural del Garraf

Álex Gesse, guia certificat de Forest Therapy i formador de guies és l'autor i coordinador de la publicació en què hi ha participat altres 15 autors. Fundador del Instituto Baños de Bosque assegura que un dels objectius de la guia és apropar a la gent aquesta pràctica "definir-la i tirar algunes parets per poder fer un pas endavant" perquè els banys de bosc "són molt més que abraçar arbres", afirma. Ferm defensor de les propietats terapèutiques de la natura i dels boscos en concret, Gesse també creu que és del tot necessari que s'hagi de pagar entrada per accedir als boscos privats i "alhora s'han de saber gestionar", adverteix.

Gesse va poder convèncer a Francisco Bargiela, director de l'editorial Alhenamedia un segell que aposta "amb tot allò que té a veure amb viatjar a poc a poc" perquè "el turisme no és arribar fer la foto i anar-se'n sinó que és arribar i esplaiar-se amb calma". "Quan vam veure que les rutes proposades es podien fer amb moltes hores i gaudint plenament de l'entorn vam tenir clar que l'havíem d'editar", afirma.
A Álex Gesse li agradaria poder professionalitzar aquesta pràctica, idea que comparteix Jordi Padrós, coordinador d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. "Els banys de bosc poden crear llocs de feina, donar vida als boscos de propietat privada, valorar la natura i poder analitzar l'estat dels boscos", afirma.


Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Enllaços

Més informació

Informació relacionada