Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 5 de novembre del 2020

Un incendi redueix a cendres l'empresa Silence

Un incendi declarat aquest dimecres a la nit a l'empresa Silence, dedicada a la fabricació de motos elèctriques, ha destruït totalment les dues naus d'aquesta companyia, situada en el carrer Riera de Can Pahissa, 14-16, en el polígon industrial El Pla de Molins de Rei. Cap persona ha resultat ferida.
 -  -  <br />  <br />

Fins a 25 dotacions de Bombers de la Generalitat han treballat en l'extinció de l'incendi que també ha afectat part d'una tercera nau pertanyent a l'empresa Lagupres especialitzada a fer treballs de neteges químiques, industrials i de clavegueres. Els bombers han tingut dificultats per apagar el foc a causa del perill d'esfondrament del sostre i de caiguda d'una de les parets perimetrals de les naus incendiades. En l'extinció de l'incendi també hi ha participat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i del SEM (Serveis d'Emergències Mèdiques), tot i que no han hagut d'atendre ningú.

Silence, líder en fabricació de motos elèctriques

L'empresa Silence es va instal·lar a Molins de Rei l'any 2017. Des de llavors la producció de motos elèctriques no ha parat de créixer fins a convertir-se en líder del mercat amb la fabricació d'unes 8.000 unitats anuals. La majoria de motos de lloguer per minuts que circulen per Barcelona i per diverses ciutats espanyoles i europees han estat fabricades a les plantes ara incendiades. A més l'empresa s'havia aliat amb l'automobilística Seat per fabricar les seves motos elèctriques.

El creixement imparable de Silence va fer que en el 18 de maig la producció de les motocicletes es traslladés a una altra nau industrial més gran situada a Sant Boi de Llobregat mentre a Molins de Rei es mantenia la seu central de la firma, es fabricaven les bateries de liti i es feia l'assemblatge de les motos.

En un comunicat de premsa Silence afirma que els equips tècnics de l'empresa "junt amb els serveis d'extinció treballen per aclarir les possibles causes de l'incident", que la planta "comptava amb totes les mesures de seguretat previstes a la legislació vigent", i que la línia de muntatge "no s'ha vist afectada" perquè es fa les instal·lacions de Sant Boi de Llobregat. L'empresa afegeix que està elaborant "un nou pla de contingències per poder cobrir" de la forma més eficaç "amb totes les comandes" dels seus clients i que "ben aviat" informaran de les actuacions que faran "per restablir de la manera més ràpida possible la normalitat de funcionament a Silence".

Article: Josep Ferrer / Fotos: Jordi Costa

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook