Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 25 de setembre del 2020

Catalunya assumeix la presidència de l'associació Quatre Motors per a Europa reiterant el compromís amb l'Agenda 2030 i el Pacte Verd Europeu

Catalunya assumeix des d'avui la presidència de la xarxa "Quatre Motors per a Europa". En l'acte de relleu de la presidència, que fins ara ostentava la Llombàrdia, i que s'ha fet a Milà (Itàlia), el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat que Catalunya vol tenir un paper important en la reconstrucció de la crisi causada per la covid-19 i ha reiterat el compromís del govern català amb l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible que la integren i en el Pacte Verd Europeu.
Catalunya ha assumit des d'avui la presidència dels "Quatre Motors per a Europa", l'associació de cooperació de la qual forma part juntament amb Baden-Württemberg (Alemanya), Alvèrnia-Roine-Alps (França) i Llombardia (Itàlia) que fins ara havia tingut la presidència. En l'acte també ha participat el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi

En l'acte de relleu de la presidència, el conseller d'Acció Exterior, Bernat Solé, ha afirmat que Catalunya està "compartint expertesa" i "bones pràctiques" amb altres territoris europeus per superar la crisi sanitària i economica derivada de la covid-19 i ha reiterat el compromís del govern català amb els objectius de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El conseller Solé explica en un article de la Tribuna d'El País d'avui que "aquesta setmana assumim la presidència de la xarxa Quatre motors per a Europa, centrada en l'Agenda 2030 i el Pacte Verd Europeu".

Els Quatre Motors per a Europa (4ME) és una associació de cooperació interregional entre els territoris de Catalunya, Baden-Württemberg (BW), la Llombardia (Itàlia) i Alvèrnia-Roine-Alps (AURA) amb l'objectiu d'enfortir i incrementar les potencialitats econòmiques, científiques, socials i culturals d'aquests territoris, que destaquen per ser capdavanters a escala europea en aquests àmbits.
Creada als anys 80 del segle XX, l’associació s’estructura en diferents grups de treball que, en funció de les necessitats de cada moment i de l’estructura orgànica de cada territori, evolucionen i s’adapten. El seu objectiu principal és fomentar més projectes de col·laboració i desenvolupar sol·licituds conjuntes efectives per a les convocatòries europees. A nivell formal, en l’actualitat hi ha quatre grups actius:

  • El grup de treball d’economia, coordinat per Catalunya. Treballa per a la internacionalització dels territoris i empreses dels 4ME, així com per reforçar el diàleg sobre clústers i innovació.
  • El grup de medi ambient, coordinat per la Llombardia. Treballa per a l’intercanvi d’experiències i el desenvolupament de polítiques i estratègies en l’àmbit del medi ambient.
  • El grup de mobilitat i formació professional, coordinat per Alvèrnia-Roine-Alps, està en funcionament des de 2017.
  • El grup de recerca i educació superior, coordinat per Baden-Württemberg, entrà en funcionament el 2017.
 

Article: MónSOStenible
Font: Agencies

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada