Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 3 de juliol del 2020

Dia internacional lliure de bosses de plàstic

El 3 de juliol es cnsidera el Dia Internacional lliure de bosses de plàstic, una data que ha de servir per conscienciar sobre la necessitat d'eliminar i/o reduir les bosses de plàstic d'un sol ús. Encara que en els últims anys s'han fet molts esforços per acabar amb el consum de bosses plàstiques sobretot en l'àmbit del comerç i en l'ambit local local encara s'ha de treballar més per fer saber al conjunt de la societat que les bosses de plàstic estan fetes d'un material altament contaminant i de difícil degradació. Una bossa de plàstic pot tardar 150 anys a descompondre's.
Consumim una mitjana de 238 bosses de plàstic per persona a l’any, el que representa 500 bilions de bosses al món. La seva vida útil és de 20 minuts i després d’això, en el millor dels casos van a parar a l’abocador, si no és que acaben tirades al mar o a llocs on poden malmetre l’ecosistema.

A Catalunya, des del 31 de març del 2017, e prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic en els punts de venda de mercaderies o productes. En aquest sentit, Catalunya va ser pionera pactant voluntàriament amb el sector comercial que aquestes bosses no fossin gratuïtes

En 10 anys (del 2007 al 2017) el consul de bosses de plàstic d'un sol ús es va reduir a Catalunya en un 50% i l'objectiu era arribar a una reducció del 90% aquest any 2020., un objectiu que ha topat amb la crisi sanitària que ha dificultat el seu assoliment.
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook