Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 29 de novembre del 2021

L'espai natural de Sant Miquel del Fai te previst reobrir portes la primavera del 2022

La Diputació de Barcelona reobrirà l'espai natural de Sant Miquel del Fai la primavera de l'any que ve segons va anunciar la presidenta de la Diputació, Núria Marín, durant una visita institucional a la comarca del Vallès Oriental, als municipis de Sant Feliu de Codines i Lliçà d'Amunt, el passat divendres. De fet, la reobertura de Sant Miquel del Fai ha estat un dels temes centrals de la trobada mantinguda entre la presidenta de la Diputació i alcaldes i regidors de la comarca. La Diputació de Barcelona es propietària del conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai des del 2017, any en què el va adquirir amb la voluntat d'adaptar-lo. Ha estat tancat al públic des d'aleshores, per poder-hi fer les obres de condicionament necessàries. El conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d'Interès Nacional i està inclòs dins del Pla d'espais d'Interès Natural dels Cingles del Bertí, fet pel qual les obres d'adequació s'han ajustat totalment als objectius de conservació patrimonial.
 -  -  <br />  <br />

La previsió és obrir el recinte natural al públic un cop acabin les obres d’adequació de la zona d’aparcament, que van començar el mes d’octubre

La presidenta de la Diputació Núria Marin ha explicat que s’han finalitzat les actuacions relacionades amb l’entorn natural i  que "per tant podem garantir la seguretat de tots els visitants en tots aquests espais naturals. Actualment s’està treballant en la zona d’aparcament, per als usuaris que arribin en vehicles, i quan finalitzi aquesta obra la propera primavera obrirem l’espai natural de Sant Miquel del Fai".

La presidenta Marín ha volgut destacar la importància d’aquest espai que és tot un referent a la comarca del Vallès Oriental i el Moianès. «De manera gradual s’anirà obrint l’espai fins arribar al 100% de tota la seva capacitat i oferta, però la prioritat de la Diputació és la seguretat dels visitants i així es podrà ja començar a gaudir de tot l’entorn natural», ha dit Marín.

Per tal de fer totes les actuacions s’ha elaborat un Pla d’Usos que «ha estat la base per rehabilitar l’espai, tot i que és imprescindible el treball conjunt amb els municipis de l’entorn de Sant Miquel del Fai perquè aquest Pla d’Usos sigui un document viu i dinàmic que s’ajusti a les necessitats que van sorgint i que inclogui noves propostes per millorar cada dia aquest entorn privilegiat» ha reblat Marín.

Per últim en aquest sentit la presidenta de la Diputació ha recordat «la vocació pública i local de la corporació i la seva voluntat ferma de compartir amb els municipis de l’entorn aquest espai magnífic perquè la ciutadania pugui gaudir plenament  d’un espai que serà públic i obert a tothom».

La Diputació de Barcelona va adquirir el conjunt de Sant Miquel del Fai el 2017 

Des d'aleshores, el recinte ha estat tancat al públic, i s'hi han anat fent les obres de condicionament necessàries. Durant aquest temps, i tot i els aiguats que s’han patit i la pandèmia de la Covid19 que han retardat les obres, s’ha reforçat la seguretat de les instal·lacions, amb treballs d’estabilització dels talussos i de renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit, de l’enllumenat i del cablejat exterior.


El conjunt de l’espai natural de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d’Interès Nacional i està inclòs dins del Pla d’espais d’Interès Natural dels Cingles del Bertí, fet pel qual les obres d’adequació s’han ajustat totalment als objectius de conservació patrimonial.

El desembre de 2018 la Diputació de Barcelona també va adquirir el cartulari del monestir benedictí de Sant Miquel del Fai, un document del segle XIV i de gran importància històrica.

A la columna de la dreta d'aquesta plana, a l'apartat d'Informació relacionada, trobareu enllaços a diferents noticies, concretament 4, que hem anat publicant sobre l'espai natural de Sant Miquel del Fai des del teu tancament i adquisició per part de la Diputació.  

 -  -  <br />  <br />Article: MónSOStenible
Font: Diputació de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

La Diputació de Barcelona va adquirir el conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai l'estiu del 2017 per un impñort d'1,3 milions d'euros. Des d'aleshores, el recinte ha estat tancat al públic, i s'hi han anat fent les obres de condicionament necessàries. Durant aquest temps, i tot i els aiguats que s'han patit i la pandèmia de la Covid19 que han retardat les obres, s'ha reforçat la seguretat de les instal·lacions, amb treballs d'estabilització dels talussos i de renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit, de l'enllumenat i del cablejat exterior.  El conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d'Interès Nacional i està inclòs dins del Pla d'espais d'Interès Natural dels Cingles del Bertí, fet pel qual les obres d'adequació s'han ajustat totalment als objectius de conservació patrimonialJudit Contreras/Diputació de Barcelona La Diputació de Barcelona va adquirir el conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai l'estiu del 2017 per un impñort d'1,3 milions d'euros. Des d'aleshores, el recinte ha estat tancat al públic, i s'hi han anat fent les obres de condicionament necessàries. Durant aquest temps, i tot i els aiguats que s'han patit i la pandèmia de la Covid19 que han retardat les obres, s'ha reforçat la seguretat de les instal·lacions, amb treballs d'estabilització dels talussos i de renovació dels 1.500 metres de baranes de tot el circuit, de l'enllumenat i del cablejat exterior. El conjunt de l'espai natural de Sant Miquel del Fai és un Bé Cultural d'Interès Nacional i està inclòs dins del Pla d'espais d'Interès Natural dels Cingles del Bertí, fet pel qual les obres d'adequació s'han ajustat totalment als objectius de conservació patrimonial
Autoria: Judit Contreras/Diputació de Barcelona
Un moment de la visita que la presidenta de la Diputació Núria Marín i representants tant de la Diputació de Barcelona com dels ajuntaments que tenen terme municipal a Sant Miquel del Fai van fer al recinte el divendres 19 de novembreJudit Contreras/Diputació de Barcelona Un moment de la visita que la presidenta de la Diputació Núria Marín i representants tant de la Diputació de Barcelona com dels ajuntaments que tenen terme municipal a Sant Miquel del Fai van fer al recinte el divendres 19 de novembre
Autoria: Judit Contreras/Diputació de Barcelona

Informació relacionada

Dilluns, 11 de maig del 2020
Els serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona compleixen 40 anys
Dijous, 10 de gener del 2019
Destinació Biosphere Gold per a la Diputació de Barcelona
Dilluns, 10 de desembre del 2018
Un any més sense Sant Miquel del Fai
Dijous, 29 de novembre del 2018
L'espai natural de Sant Miquel del Fai continua tancat i sense data de reobertura
Dijous, 29 de juny del 2017
L'espai natural de Sant Miquel del Fai tanca portes després que la Diputació en formalitza l'adquisició per convertir-lo en un espai públic, de referència patrimonial i natural i d'accés gratuït
Dilluns, 22 de maig del 2017
L'espai natural de Sant Miquel del Fai serà públic i d'accés gratuït