Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 24 de maig del 2020

Manifest en defensa del verd i de la biodiversitat

En motiu del Dia Internacional de la Diversitat Biològica el 22 de maig, el Grup de Treball del Verd i Biodiversitat de la Xarxa Barcelona + Sostenible han redactat el "Manifest en defensa del verd i la biodiversitat". La pandèmia de la Covid-19 ha fet evident que la crisi sanitària i la crisi ecològica van juntes i, per tant, ha posat a primera línia que la natura és essencial tant per a la nostra salut i benestar com per construir una ciutat resilient per al futur.

La pandèmia ens ha obligat a parar i, gràcies a l'aturada de la nostra activitat "normal", hem tingut l'aire més net dels darrers cent anys, hem vist com proliferen les plantes silvestres als carrers quan no hi som i hem sentit el cant dels ocells des de casa com no ho havíem fet abans.

Un cop passada aquesta crisi, des del Grup de Treball del Verd i Biodiversitat de la Xarxa Barcelona + Sostenibleno volen tornar a la passada "normalitat": Volen conservar i fer créixer el verd i la biodiversitat a Barcelona. Volen naturalitzar els carrers, connectar els espais verds, crear hàbitats fins a tenir una ciutat verda amb una rica biodiversitat que integri la vida natural i garanteixi els serveis ecosistèmics a les nostres vides urbanes. I que tothom hi tingui accés, fomentant l'apoderament de la ciutadania i la cohesió social entorn del verd a la ciutat.

Des de l'urbanisme, medi ambient o salut pública, diversos estudis científics i tècnics apunten a la renaturalització com a una estratègia per a les ciutats futures. El Grup del Verd i la Biodiversitat instant a que s'apliquin les recomanacions científiques, en una ciutat, la nostra,  que abans del confinament, tenia les tristes dades d'una elevada contaminació i d'una superfície de verd per habitant inferior a la recomanada per l'OMS.    

Des del convenciment que aquesta crisi és una oportunitat per posar la vida, i per tant la biodiversitat,  al centre de les polítiques públiques, el grup de Treball anima a la gent a adherir-se i difondre al Manifest.
En aquest enllaç trobareu més informació.

 

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook