Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 1 de desembre del 2019

L'exploració de la Terra des de l'espai aporta nova informació per al desenvolupament de plans de resiliència davant del canvi climàtic

El centre tecnològic Eurecat és present aquesta setmana a la COP25 on mostra l'impacte dels projectes d'innovació que desenvolupa en col·laboració amb empreses, administracions públiques i altres agents de l'àmbit acadèmic, per calcular, reduir i mitigar els efectes del canvi climàtic, en el marc de la sostenibilitat i de l'economia circular. Dins del programa de taules rodones i debats programats en el marc de la cimera, el director de l'Àrea de Tecnologies Digitals d'Eurecat, Joan Mas, participa avui a la sessió SCIENCE TRACK titulada "L'observació espacial de la Terra ? Noves dades per a la comprensió del Planeta", on es presentaran exemples de com l'exploració de la Terra des de l'espai aporta nova informació per al desenvolupament de plans de resiliència davant del canvi climàtic.
Segons Mas, l'observació de la Terra des de satèl·lits que incorporen un ampli ventall d'instruments que mesuren paràmetres mediambientals diversos "ens aporta dades essencials per a validar els models climàtics i, per tant, millorar la predicció de l'evolució del clima, descobrir com aquests paràmetres estan interrelacionats i quins efectes provoquen en l'escalfament global". També permet veure i mesurar, afegeix, "l'impacte de l'activitat humana sobre la totalitat de la superfície del planeta, des de processos de desforestació, la disminució de les masses de gel o la contaminació del mar per vessaments de petroli, per esmentar alguns exemples".

Per la seva banda, el director de Sostenibilitat d'Eurecat, Miquel Rovira, intervindrà divendres, a la taula rodona "Tecnologies Energètiques. Del laboratori a les ciutats, les llars i les indústries", dins de la sessió titulada INNOVATION TRACK, on diversos centres tecnològics exposaran com transformen el coneixement científic en solucions tecnològiques per a la transició ecològica i el repte climàtic. D'acord amb Rovira, "és clau escalar el coneixement científic pas a pas per minimitzar els riscos i introduir millores de forma gradual als productes i processos del futur en l'àmbit de l'energia i l'economia circular"
Article: MónSOStenible
Font: Eurecat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Informació relacionada

Dimarts, 11 de febrer del 2020
Eurecat crea una nova àrea de Sostenibilitat
Dijous, 1 d'agost del 2019
Supervisar les vinyes a vista de dron