En motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, ECOM organitza un cicle de xerrades on-line sobre mobilitat sostenible i accessibilitat

ECOM, associació que aplega més d'un centenar d'entitats de persones amb discapacitat, s'han sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un cicle de xerrades i debats on-line (webinars) anomenat "ECOMobilitzat per uns pobles i unes ciutats més accessibles i sostenibles". Entre el 15 de setembre i l'1 d'octubre es faran sis sessions de dues hores de durada com a màxim, entre les 17:30 i les 19:30 hores. La participació en aquest cicle és gratuïta però cal inscriure?s prèviament.

ECOM ja fa anys que participa activament a la Setmana Europea de la Mobilitat “perquè volem visibilitzar la diversitat humana de la ciutadania i alhora reivindicar el dret a l’accessibilitat del transport públic a tots els territoris”, explica Montserrat Garcia d’ECOM. L’associació considera que l’accessibilitat està directament vinculada a la mobilitat sostenible. Per aquest motiu reclamen que tot el transport públic sigui accessible, ja que com que no ho és “obliga a fer ús del vehicle privat cosa que comporta una discriminació en l’àmbit econòmic, personal i ambiental”, apunta Garcia.

Amb el cicle de xerrades i debats ECOM pretén crear un espai de coneixement obert i formar a les persones amb discapacitat “en especial a les dones per la seva discriminació múltiple” perquè siguin actius en els seus territoris de residència, tant en grans ciutats com en zones rurals, per tal de demanar, promoure i impulsar “la incorporació dels valors de la diversitat humana i la igualtat de gèneres als plans de mobilitat urbana i a les actuacions en matèria de transport públic que s’hagin de desenvolupar”, apunten des de l’associació.

Els temes a tractar

El 15 de setembre es farà la primera de les sessions sota el títol “Mobilitat, transport públic i diversitat humana: De què parlem quan parlem d’accessibilitat?”, a càrrec de Montserrat Garcia d’ECOM.

Sara Ortiz del Col·lectiu Punt 6 serà la ponent de la secció del 17 de setembre que tractarà sobre “Urbanisme feminista per una mobilitat accessible amb perspectiva de gènere”.

La sessió del 21 de setembre porta per títol “Urbanisme tàctic i accessibilitat: reptes i oportunitats” amb Daniel Pi de l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) i Paula Sirvent de l’Ajuntament de Terrassa, com a ponents.

El 23 de setembre Lluís Carrasco de la PTP i Montserrat Garcia d’ECOM tractaran el tema de la “Mobilitat accessible i assequible. La tarifació social integrada del transport públic a Catalunya i el paper de la T-Mobilitat”.

La següent sessió es farà el 29 de setembre sota el títol, “Accessibilitat i transport públic a la demanda: una oportunitat per arribar a qualsevol lloc, sigui urbà o rural” i tindrà com a ponents a Adrià Ramírez de la PTP i Roger Cumeras de Shotl.

El cicle es tancarà l’1 d’octubre amb la sessió “Mobilitat sostenible en temps de COVID-19. Proposta de mesures per garantir l’accessibilitat, l’equitat de gènere i la igualtat d’oportunitats”, a càrrec les membres d’ECOM, Montserrat Garcia i Emma Vives.

“ECOMobilitzat per uns pobles i unes ciutats més accessibles i sostenibles” compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Fundació ONCE i amb la col·laboració de l’Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), Col·lectiu Punt 6 i Shotl.

[foto]

Comparteix-me:
Articles relacionats

Estem treballant per un nou monSOStenible

Quan falta poc més d’un mes pel del Dia del Medi Ambient d’aquest 2024 i després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15...

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...

BioCultura aterra a Barcelona aquest mes de maig

El Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà aquest mes de maig la 30a edició de la fira BioCultura, la mostra de productes ecològics i consum responsable més gran de l'estat...