Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 23 de juliol del 2020

Recomanacions per aquest Sant Jordi d'estiu

En motiu d'aquesta diada de Sant Jordi tan especial, a ple estiu, amb mascareta i en mig confinament, us oferim una petita ressenya d'alguns llibres: Plastic detox, Vivir sin pllàstico, La memoria secreta de les fulles, Sensibilidad e inteligencia en el mundo vegetal, i Dark Ecology.
  -  -  <br />  <br />

Plastic detox, del naturalista i divulgador ambiental José Luís Gallego (Barcelona, 1964), és una mena de guia per evitar el plàstic quan anem a comprar, quan som a la cuina o al bany, en els armaris, a les oficines, a l'escola, quan fem esport, etc...

Sobre com viure sense plàstic hi ha encara un altre llibre recomanable: Vivir sin plàstico, de Patricia Reina i Fernandeo Gómez, autors del blog vivirsinplastico.com. El llibre és un recull d'experiències i idees per viiure sense plàstic, que es completen amb l'explicació dels perjudicis que suposa el plàstic pel planeta.

De la geoquímica i geobiòloga de la Universitat d'Oslo Hope Jahren (Austin, Minnesota, 1969), recomanem la seva primera novel·la, La memoria secreta de les fulles, el relat autobiogràfic d'una vida dedicada a la ciència que ens mostra la ciència, la vida, la natura i les plantes des d'una perspectiva apassionadament diferent.

Del neurobiòleg vegetal Stefano Mancuso (Itàlia, 1971) recomanem Sensibilidad e inteligencia en el mundo vegetal, un llibre escrit juntament amb la periodista científica Alessandra Viola Mancuso i traduit al castellà per David Paradela López. Una obra, basada en la ciència i l'experimentació de Mancuso, que vol probar que les plantes són inteligents i sensibles.

Del filòsof anglès i creador del concepte "Dark Ecology", Timothy Morton (Regne Unit, 1968), recomanem precisament el llibre que porta aquest títol Dark Ecology o Without nature. Morton, que amb el seu llenguatge àcid i irònic, proposa repensar la visió de l'ecologia, l'antropocentrisme i l'art, i deconstruir la crisi de l'antropocè, introduint nous conceptes que ell anomena hiperobjectes.

radio.mónSOStenible especial Sant Jordi 

El programa monSOStenible del 23 d'abril el vam dedicar a la Terra i a Sant Jordi i per això el programa recull moltes i variades recomanacions de llibres que ens van gravar algunes de les persones que han passat pel programa al llarg d'aquesta temporada. Tot i que pel que fa al Dia de la Terra, el programa pot quedar una mica desfassat en alguna de les entrevistes, en d'altres com les conclusions de l'enquesta que diu que el 71% de la població mundial creu que el canvi climàtic serà en un futur tan important com ho és ara el Covid-19, és completament actual I també són actuals les recomanacions de llibres i lectures. Podeu escoltar el programa clicant a l'enllaç al programa que teniu en aquesta mateixa pàgina.

Pel que fa a la diada de Sant Jordi, el programa inclou recomanacions de llibres d'algunes de les persones que han passat pel programa al llarg d'aquesta temporada com la restauradora Ada Parellada, l'ecòleg Martí Boada, l'Elisabet Goula del CCCB, el guionista Piti Español, en Jordi Sunyer de l'Institut ISGlobal, la Jordina Belmonte de l'ICTA de la UAB, en Ferran Tarradellas de la Delegació de la Comissió Europea a Barcelona, en Josep Carles Vicente d'Unió de Pagesos, Adrian Fernandez de Greepeace, i, com no la biològa Carme Melcion que ens acompanya en la majoria de programes. 

I pel que fa a la Terra, que va ser el seu dia el 22 d'abril, el programa compta amb 4 persones convidades: Pep Puig, que ens explica com va anar la celebració virtual de la Fira de la Terra, Montse Escutia, Secretaria de Vida Sana que és una de les entitats que signa el Manifest pel Clima d'aquest any i col·labora en la convocatòria de les accions pel clima que van començar amb el dia de la Terra i s'allarguen fins el 27 de setembre, passant per l'expressió de llums i ombres d'aquest divendres, Maria Marcet de Fridays For Future, i Vicente Castellanos, director d'Afers Públics d'Ipsos España, que ens parla de l'enquesta que aquesta empresa d'investigació i mercats d' opinió va fer en motiu del dia de la Terra i que conclou, entre d'altres coses, que el 71% de la població mundial creu que el canvi climàtic serà en un futur tan important com ho és ara el Covid-19.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook