Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 2 d'agost del 2020

País Rural exposa els seus plantejaments al president de la Generalitat Quim Torra

A la trobada hi ha hagut coincidència en que cal donar suport al conjunt del sector primari (agricultura, ramaderia i silvicultura), recuperar l'equilibri territorial, connectar el país amb un xarxa d'infraestructures i comunicacions, com ara amb el desplegament de la fibra òptica, o que el món rural tingui uns bons serveis, com ara en educació o en pediatria, per posar dos exemples. Durant la reunió, celebrada aquesta setmana, País Rural ha proposat canvis al país des del món rural i que aportin idees també pel món urbà. En aquest sentit, han apostat per la creació d'un Estatut del municipi rural, una llei marc que doni possibilitats de desenvolupament al territori, per evitar, entre d'altres qüestions, el despoblament.
 -  -  <br />  <br />

El President de la Generalitat, Quim Torra, es va reunir aquest dimecres 29 de juliol al Palau de la Generalitat amb la Plataforma País Rural, encapçalada pel seu president Josep Maria Vila d'Abadal i acompanyat pels membres de l'executiva: Paco Boya, Síndic d'Aran i vicepresident de País Rural; Josep Tarín, alcalde de Talamanca i vicepresident de País Rural; Carlos Isús, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i vicepresident de País Rural; Just Serra, President de Boscat i vicepresident de País Rural; Marc Francesch, de l'Associació de Càmpings de Tarragona i tresorer de País Rural, i Àlex Serrahima, secretari de País Rural.

País rural, un moviment nascut per representar la Catalunya rural i per donar resposta a la recentment creada Agència de la Natura

País Rural es va crear el dissabte 18 de juliol del 2020 en una seva assemblea fundacional celebrada a Montblanc (Conca de Barberà). Formada per ajuntaments, empreses, associacions i ciutadans, País Rural reclama que els municipis puguin definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin oportunes, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, però de forma autònoma. El nou moviment vol acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural que segons els seus integrants viu el món rural i treballar per un país on es pugui gaudir dels mateixos serveis (públic i privats) en tots els municipis sigui quin sigui el seu emplaçament.El moviment es va constituir a partir de la polèmica generada per la creació de l'Agencia de la Natura per part del govern català, un organisme del que bona part del món rural s'ha sentit exclòs.
Article: MónSOStenible
Font: País Rural

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook