Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 14 de desembre del 2017

Neix l'Observatori Ciutadà de la Riera de Caldes, al Vallès

Els rius i rieres de casa nostra tenen un gran potencial per afavorir el benestar i la qualitat de vida de les persones que viuen el seu entorn, tot i que a vegades no es dóna prou valor a aquestes zones de passeig i de gaudi que envolten les poblacions. Per això, des de les administracions s'estan impulsant accions de millora de la qualitat ambiental per afavorir l'ús social dels espais fluvials. Aquest és el cas de la Riera de Caldes, on ha nascut el projecte Viu la riera! que, amb l'objectiu de facilitar la participació ciutadana en la rehabilitació dels espais fluvials, promou la creació de l'Observatori Ciutadà de la Riera de Caldes.
L'ambit d'actuació d'aquest projecte és el que comprèn el corredor de la riera de Caldes, al llarg de 22,6 Km, al pas pels municipis de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta. Quatre municipis, pertanyents a les dues comarques vallessanes (Caldes i La LLagosta al Vallès Oriental, i Palau i Sta. Perpètua al Vallès Occidental) i que, conjuntament, apleguen més de 70000 habitants.

 -  -  <br />  <br />  

Amb el lema Mulla't s'ha convocat una trobada d'administracions i ciutadania pel dissabte 16 de desembre, perquè la ciutadania opini sobre la riera de Caldes i el seu entorn, i digui que cal fer per millorar-la. En aquest sentit es demana a la gent que hi participa que Identifiqui els llocs que li agraden, els que no li agraden i aquells on hi proposaria accions de millora, així com que digui digues la seva sobre les propostes de millora que ha fet la ciutadania. Totes les opinions i suggeriments queden recollits al web Viu la Riera, que regula la participació a través de l'eina aplicativa SiGPP, una eina web de sistemes d'informació geogràfica per a la participació publica, i que ha resultat molt útil per fomentar la participació en la presa de decisions sobre planificació urbana i/o ambiental en exemples arreu del món.

Així, mitjançant l'eina SIGPP el web Viu la Riera pretén recollir opinions, interessos i visions dels ciutadans sobre els espais fluvials i incorporar-los en les accions que s'hagin d'implementar per millorar la qualitat d'aquests espais fluvials.
 


Article: MónSOStenible
Font: Viu la Riera

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook