Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 28 de gener del 2019

Lleida més neta

L'ONG Osmon va organitzar aquest diumenge una acció de neteja al Parc de Santa Cecília de Lleida. Segons explica Miquel Gimeno, un dels membres fundadors d'Osmon, es tracta d'una zona "on molta gent va a drogar-se i està en pèssimes condicions".

Aquesta és la segona acció de neteja que organitzen, en la qual han participat 36 persones voluntàries, amb el suport de Greenpeace. “Volem promoure almenys una acció de neteja fixa al mes”, diu Gimeno.

 -  -  <br />  <br />

En la recollida de residus, es van sorprendre sobretot de la quantitat de xeringues que hi van trobar, a més d’ampolles d’alcohol, desenes de preservatius, i munts de plàstics que hi havia enredats entre les plantes. “Ha estat una acció que a més de netejar el parc, ha servit per conscienciar als joves que s’allunyin del món de les drogues”, destaca Gimeno.

Osmon és un projecte sense ànim de lucre que neix oficialment el novembre de 2018, de la mà de joves universitaris com el Miquel, que van decidir que s’havia de promoure un canvi efectiu a Lleida, per fer una ciutat més sostenible i neta. En aquest sentit, han obert una botiga online, on es pot comprar oxigen per a una persona, la recollida de 50 kg de brossa o plantar arbres amb cartells biodegradables amb el nom que es vulgui. “Són productes intangibles, simbòlics. Comprar oxigen per a una persona equival a plantar 22 arbres, i és el que fem, amb l’ajuda de les persones voluntàries que es van sumant al projecte. Esperem ser-ne cada vegada més”, destaca Gimeno.Article: MónSOStenible
Font: ONG Osmon

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges

Enllaços

ONG Osmon