Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 27 de març del 2021

No serà la veritable Hora del Planeta aquella que nosaltres no vivim i només avancem el rellotge??

Aquest any l'Hora del Planeta es celebra aquest dissabte 27 de març,entre les 20:30h i les 21:30h i es farà visible, com l'any passat, en canals digitals causa de les restriccions a causa de l'coronavirus. Aquest moviment, implulsat per WWF es ve celebrant des del 2007, i promou una aparagada elèctrica durant una hora. La crida es fa a nivell mundial, i tant a la ciutadania perquè apagui els llums de casa seva, com a les institucions de les grans ciutats del món perquè facin visible el seu suport apagant deixant a les fosques durant una hora els seus edificis més emblemàtics. Enguany, unes hores més tard de l'Hora del Planeta, es produirà el canvi d'hora amb el pas a l'horari d'estiu. Així a les 2 de la matinada caldrà avançar una hora el rellotge i posar-lo a les 3. Un cap de setmana per prendre consciència del temps i de què en fem. Caldria preguntar-nos si no és precisament aquesta hora no viscuda per nosaltres, la Hora del Planeta?
Impulsat per WWF Austràlia, l'Hora del Planeta va tenir el seu origen a Sidney, i va tenir lloc per primer cop el març de 2007. 

Aquesta matinada de dissabte a 28 de març hem de fer encara un any més el tradicional canvi d'hora: i avançar el rellotge una hora, de les 2 de la matinada, a les 3. Aquest avançament horari, que s'estudia eliminar des de fa uns anys, es ve fent des de fa més d'un segle, i es va fixar el darrer cap de setmana de març el canvi d'horari d'hivern a estiu. El canvi horari en sentit invers, d'hivern a estiu es el darrer cap de setmana d'octubre.

Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Imatges