Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 15 de gener del 2020

L'explosió i incendi d'una indústria de productes químics a la Canonja, al tarragonès, provoca dues persones mortes i vuit ferides

L'explosió i incendi a l'interior una indústria de productes químics al terme municipal de la Canonja, al Polígon Sud de Tarragona, i que ha causat la mort de dues persones, una a Torreforta, per l'ona expansiva de l'explosió, i una segona trobada aquest dimecres a l'interior de l'empresa sinistrada,i ferides molt greus a dues, i menys greus i lleus a 5 persones més, va motivar l'activació del Plaseqcat en fase d'emergència per part de Protecció Civil de la Generalitat quan faltaven 15 minuts per arribar a les 19h d'aquest dimarts. El Pla s'ha mantingut activat a la nit a l'espera que es cremés tot l'òxid d'etilè que hi havia al dipòsit explossionat,, i també s'ha mantingut el confinament preventiu de la població a les zones on hi arriba el fum.
 -  -  <br />  <br />

En la resolució de l'emergència hi han participat efectius dels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil de la Generalitat, Sistema d'Emergències Mèdiques, tècnics de Qualitat Ambiental del departament de Territori i efectius de diverses policies locals


Els Bombers de la Generalitat han treballat a la zona amb 29 dotacions terrestres. Durant la nit, la tasca ha consistit, per una banda, a controlar l'incendi que afecta un dipòsit amb una càrrega d'òxid de propilè. Per una altra, s'estan refrigerant els tancs més pròxims a la zona de l'incendi, per evitar que l'alta temperatura generada pel foc els afecti. Altres efectius de Bombers estan fent una revisió acurada del recinte de l'empresa; segons les primeres informacions, personal de la firma troba a faltar una persona. En la recerca, els Bombers concentren els seus esforços en l'àrea més pròxima a l'incendi. Un cop la situació estigui controlada, també hi arribarà el Grup d'Estructures Col·lapsades del Cos per revisar possibles afectacions en els edificis de l'empresa, a causa de l'explosió.

Tècnics del Departament de Medi Ambient realitzen mesuraments de tòxics a la zona on s'ha produït l'accident i de moment, aquestes són negatives. Els mesuraments s'han fet a Bonavista i a l'entrada de la planta.

Paral·lelament a l'explosió de La Canonja s'ha produït l'afectació en un habitatge del barri de Torreforta de Tarragona, que segons les primeres dades dels equips d'emergències podria estar relacionat amb l'ona expansiva de l'accident de la Canonja, on ha mort una persona i una altra ha patit una crisi d'angoixa. Per atendre als familiars i veïns de la zona, s'ha activat un equip psicosocial de la Creu Roja.

El matí de dimecres s'ha localitzat una segona persona morta a dins la fàbrica sinistrada, que des del moment de l'accident es donava per desapareguda.

Article: MónSOStenible
Font: Protecció Civil,

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook