Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 26 de novembre del 2017

L'Escola de La Riba i l'Escola Bressol Municipal Els Gallarets de Santpedor, Premi Escoles Verdes 2017

La Generalitat ha distingit, d'entre les 14 candidatures presentades, l'Escola Bressol Municipal Els Gallarets, de Santpedor, a la comarca del Bages, i l'Escola de La Riba, a l'Alt Camp, pel seu compromís acreditat per incorporar l'educació per a la sostenibilitat en el seu projecte educatiu, i en la millora del seu entorn. L'escola Rosella de Viladecavalls s'ha emportat el premi a la millor actuació vinculada a reduir el soroll.
Escola de La Riba (Alt Camp) -  -  <br />  <br /> Escola de La Riba (Alt Camp) 

El secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha lliurat aquest dissabte 25 de novembre, el Premi Escoles Verdes 2017 en diverses categories a tres escoles del Vallès Occidental, Bages i Alt Camp.

Dins la categoria de reconeixement a una actuació singular, l'Escola Rosella, de Viladecavalls (Vallès Occidental), s'ha endut el premi a la millor actuació vinculada a prevenir o reduir el soroll en un centre educatiu concret, d'entre les tres candidatures presentades. L'altra modalitat dins aquesta categoria, que distingia el treball en xarxa d'un centre educatiu per prevenir el soroll conjuntament amb altres agents del territori, ha quedat deserta per la manca de candidatures.

El jurat ha valorat "l'elevada qualitat de la candidatura de l'Escola Rosella", en tant que ha convertit una actuació puntual en un projecte consolidat al centre. A més del reconeixement per la feina feta, l'escola s'endú aquest premi dotat amb 1.500 euros.

Des de 2008 l'Escola Rosella s'ha interessat a fons per la contaminació acústica, fet que l'ha portat a desenvolupar tot un projecte identitari d'escola, amb tot un seguit d'actuacions que ha promogut la sensibilització de l'alumnat, les seves famílies i l'entorn. L'escola ha compartit i difós totes les accions mitjançant mitjans de comunicació diversos i amb jornades amb altres escoles de dins i fora de Catalunya.

El Premi a la trajectòria, compartit
Pel que fa a la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d'ambientalització integral del centre, el jurat ha acordat per unanimitat atorgar el guardó a dos centres que es repartiran 3.000 euros (1.500 euros cadascun).

Concretament, la Generalitat ha distingit, d'entre les 14 candidatures presentades, l'Escola Bressol Municipal Els Gallarets, de Santpedor (Bages), i l'Escola de La Riba (Alt Camp), pel seu compromís acreditat per incorporar l'educació per a la sostenibilitat en el seu projecte educatiu , i en la millora del seu entorn.

Des del 2009 la Generalitat convoca aquest premi per reconèixer públicament iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat d'escoles amb el distintiu Escola Verda. Aquesta és la sisena edició d'aquests premis, que també es van organitzar el 2009, 2010, 2012, 2014 i 2015.

34 nous distintius d'Escola Verda
Paral·lelament, l'acte ha acollit el lliurament de 34 nous distintius d'Escola Verda a centres educatius de 18 comarques. Es tracta de l'acreditació que atorga la Generalitat als centres que reuneixen les condicions per formar part del Programa Escoles Verdes. Pretén donar suport als centres educatius que volen innovar, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que integren la sostenibilitat.

Concretament, han rebut el distintiu les escoles següents: Escola Mare de Déu del Roser, de Vallmoll (Alt Camp), l'EB Municipal Xic Martinenc de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès), l'Institut Badia i Margarit  d'Igualada i l'Institut Vallbona d'Anoia (Anoia), l'Escola Joan Ardèvol de Cambrils i l'Escola Misericòrdia de Reus (Baix Camp),l 'Escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes, Col.legi d'Educació Especial Verge de la Cinta, l' Escola Cinta Curto, l'Escola Sant Llàtzer, l'Institut - Escola Daniel Magrané Escardo de Tortosa,i  l'Escola de Xerta-ZER Riu i Serra de Xerta (Baix Ebre), l'Institut Narcís Monturiol de Figueres (Alt Empordà); l'Institut el Cairat d'Esparraguera, l'Escola Lola Anglada de Martorell, l'nstitut Jaume Salvador i Pedrol de Sant Joan Despí i l'Escola Pla de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat); l'Escola Primavera de Santa Coloma de Gramenet v(Barcelonès); l' Escola Martí i Poch de L'Espluga de Francolí i i l'Escola Les Muralles de Montblanc (Conca de Barberà);  la Llar d'infants el Petit Montgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà); l'Escola Sant Martí d'Arenys de Munt (Maresme); l'Escola Carles III de Sant Carles de la Ràpita (Montsià);l' Escola Gaspar de Portolà i l'Escola Mont-roig de Balaguer (Noguera);l 'Escola Internacional del Camp - EIC de Salou, la Llar d'Infants Llar de Colors d'Els Pallaresos i la Llar d'Infants El Miracle de Tarragona (Tarragonès); l'Escola La Miranda - ZER Ports- Algars d'Arnes, l' Escola La Gessera - ZER Ports - Algars de Caseres i Escola Mare de Déu de la Fontcalda- ZER Ports - Algars de Prat del Compte (Terra Alta); l' Institut J.V. Foix de Rubí (Vallès Occidental); l' Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès i l' Institut La Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental).
Article: MónSOStenible
Font: TES

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook