Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 2 de desembre del 2018

Les motos contaminants tampoc poden circular per les Rondes de Barcelona en episodis de contaminació

Des d'aquest desembre les motocicletes, ciclomotors i quadricicles que no disposin de distintiu de la DGT no poden circular dins la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona durant els episodis de contaminació atmosfèrica Les motos contaminants s'afegeixen ara als turismes sense distintiu de la DGT i les furgonetes Pre-Euro1 que no poden circular dins la Zona de Baixes Emissions Rondes Barcelona durant els episodis de contaminació atmosfèrica per NO2 des de novembre del 2017.Les restriccions tindran lloc de 7.00 h a 20.00 h els laborables de dilluns a divendres, des de l'endemà de la declaració de l'episodi fins al mateix dia que es declari el seu final.
 -  -  <br />  <br />   
Donat l’elevat volum de vehicles lleugers que circulen per l’àrea metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB llencen una nova campanya de sensibilització sobre la Zona de Baixes Emissions de l’àmbit Rondes de Barcelona.

DFins el 15 de desembre hi haurà promotors distribuïts per punts estratègics de la ciutat com aparcaments de motocicletes, zones de gran afluència de vianants i vehicles i els principals accessos a la ciutat. Aquests informaran a la ciutadania del límit territorial on es protegeix l’atmosfera de contaminants que perjudiquen la salut de la població, així com de les alternatives de transport sostenible i dels canals informatius per on assabentar-se de les restriccions.

Alternatives de mobilitat sostenible

L’Ajuntament de Barcelona recomana parar atenció a les diferents opcions de mobilitat sostenible per desplaçar-se amb comoditat: el títol de viatge especial T-aire, la T-verda metropolitana, els Park&Ride, el Car Sharing, el Bicing i un 10% d’unitats de reforç en els transports públics tant urbans com interurbans.

En cas d’episodi de contaminació amb restricció de circulació s’activa el títol de transport especial T-aire: dos viatges al mateix preu que la T-10, disponible a les màquines automàtiques dels operadors de transport públic.

Tota la informació relativa a les restriccions de circulació en episodis de contaminació atmosfèrica està disponible al web de l’AMB i al de Qualitat de l’Aire.

ZBE àmbit Rondes de Barcelona: àmbit territorial, horaris, dies i excepcions En situació d'episodi de contaminació ambiental, els turismes, motocicletes, ciclomotors, tricicles i quadricicles que no disposin d'etiqueta ambiental de la DGT (Zero, Eco, C i B), no podran circular en aquesta Zona de Baixes Emissions.

Concretament, els vehicles afectats per aquesta restricció, sense etiqueta, corresponen als:

Turismes: benzina anteriors a Euro 3 (abans del 2000) i dièsel anteriors a Euro 4 (abans de 2006).
Motos, motocicletes, tricicles i quadricicles: Euro 1 i anteriors.
Els vehicles d'emergències, vehicles de persones amb mobilitat reduïda i serveis essencials podran circular sempre, independentment de la seva etiqueta de la DGT.Les restriccions de trànsit s'estableixen entre les 7.00 h i les 20.00 h els dies laborables des de l'endemà de la declaració fins al final del dia de desactivació de l'episodi. Per tant, mentre duri l'episodi, els vehicles esmentats només podran circular en la franja horària compresa entre les 20.00 h i les 6.59 h dels dies laborables i tots els caps de setmana i festius.

El transport públic oferirà la màxima capacitat operativa: s'augmentarà l'oferta de metro, bus, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies, però especialment a les hores punta, mentre duri l'episodi. També s'activarà la T-aire, la targeta per als dies d'episodi. Aquesta permet viatjar en transport públic amb un preu reduït els dies d'episodi de contaminació.Article: MónSOStenible
Font: Ajuntament de Barcelona

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook

Informació relacionada