Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dissabte, 15 de desembre del 2012

Les entitats ambientals reclamen un pacte nacional de polítiques ambientals al futur govern de Catalunya

Les entitats del Tercer Sector Ambiental han reclamat al futur Govern de la Generalitat de Catalunya la "la necessitat d'un gran pacte nacional de polítiques ambientals amb la participació de les forces polítiques representades al Parlament i les entitats ambientals". Aquesta és una de les conclusions del 1r Congrés del Tercer Sector Ambiental que ha tingut lloc a l'edifici de La Pedrera aquest dijous i divendres i que ha aplegat més de 150 participants de 60 entitats de tot Catalunya. Un dels objectius d'aquest primer congrés bianual ha estat convidar a les entitats a omplir de continguts part part de la trobada, i en aquest sentit, s'hi han presentat 32 comunicacions, entre elles la d'aquest Portal, monSOStenible, que han proposat casos concrets, pràctiques i metodologia que s'està treballant a casa nostra en el sector ambiental.
El Congrés organitzat pe l'Obrador del Tercer Sector Ambiental en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibiltat i la Fundació Catalunya Caixa ha reunit més de 60 entitats ambientals durant dos dies, a més d'administracions, universitats i altres institucions.

L'acte de clausura del Congrés ha tingut lloc aquest divendres 14 de desembre, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, a qui Jordi Pietx, en nom de l'Obrador del Tercer Sector Ambiental, ha reclamat la necessitat "ara més que mai, de garantir la presència de les entitats del sector en les decisions polítiques del país". Les entitats veuen el nou procés de constitució nacional "com una oportunitat per promoure el canvi ambiental".

En les conclusions del Congrés, les entitats ambientals han reclamat a l'administració més suport econòmic per a "un sector que intenta vertebrar-se i jugar un rol important en l'emprenedoria social verda del país". Pietx ha denunciat "la mancança real de recursos i necessitats financeres" que pateixen les iniciatives de les entitats i, en aquest sentit, ha recordat la demanda d'una llei de mecenatge catalana, llei que beneficiaria tot el tercer sector social i que "ha de ser la porta per implicar més el sector privat perquè les seves actuacions socials tinguin el reconeixement fiscal necessari".

Continguts del Congrés
Com s'estructura a Europa el sector ambiental, un crowdmap de la connectivitat ecològica de Catalunya (http://www.caminsdefauna.cat ), la implantació d'una loteria verda, el fundraising, les noves oportunitats de finançament o microfinançament, o com fidelitzar el voluntariat, són alguns dels temes debatuts a la Pedrera ahir i avui entre més dels 150 participants al 1r Congrés del Sector Ambiental. El Congrés, que celebrarà la segona edició d'aquí a dos anys, ha comptat amb 32 comunicacions, 6 diàlegs i 9 aliances liderades per entitats i 4 sessions plenàries. Tot el contingut presentat, així com les ponències gravades en vídeos, estaran disponibles a la web del Congrés www.congrestsa.cat.


Article: MónSOStenible
Font: Congrés

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook