Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimecres, 21 de juliol del 2021

Les bicicletes ja es poden aparcar al metro de Barcelona

El Bicibox, el servei d'aparcament segur i gratuït de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a bicicletes particulars, ha arribat al metro gràcies al conveni signat entre l'organisme metropolità i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). De moment s'ha estrenat amb dos aparcaments, un a l'estació Parc Logístic de l'L9 Sud de la Zona Franca i l'altre a l'estació de Badalona Pompeu Fabra de l'L2. Durant la presentació d'aquests dos aparcaments s'ha anunciat la creació d'un servei de lloguer de bicicletes que actuarà a l'àmbit metropolità i que podria estar operatiu l'estiu de l'any vinent.
 -  -  <br />  <br />

Amb aquesta iniciativa d'integrar el Bicibox a la xarxa de metro es vol "donar un nou impuls a la intermodalitat entre la bici i el transport públic i seguim fent realitat els nostres reptes de crear alternatives de mobilitat més sostenibles per moure's per la metròpolis, facilitar el canvi d'hàbits i vetllar per la salut de la ciutadania" ha indicat el vicepresident de Mobilitat,Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

Per la seva part la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha destacat la importància de l'acord perquè amb ell "el Bicibox arriba a la ciutat de Barcelona encara que no ho fa a l'espai públic sinó al metro" i permet seguir avançant "en afavorir la mobilitat entre la bicicleta i el transport públic", amb un servei d'aparcament que s'anirà establint pròximament en altres estacions de la xarxa de metro com ara a tres de l'L9 Sud: Mercabarna, a Barcelona, i Cèntric i Les Mores, ambdues al Prat de Llobregat.

 -  -  <br />  <br />

Bicibox al metro

Els aparcaments de bicicletes que es trobaran en els vestíbuls de les estacions de metro són espais tancats amb una porta de control d'accés que s'obre amb la targeta Bicibox. També es disposa d'un punt de manteniment amb eines per arreglar la bicicleta en cas de necessitat. El Bicibox del metro, a diferència dels que hi ha en el carrer, segueix l'horari d'obertura i
tancament que tenen les estacions de metro.

El Bicibox de l'estació de Parc Logístic disposa de 32 places organitzades en doble nivell i vol facilitar la mobilitat en bicicleta als treballadors del polígon de la Zona Franca ."Amb aquest pàrquing podrem evitar que la gent es desplaci a la feina amb vehicle privat perquè podran arribar en metro fins a l'estació i d'aquí agafar la bicicleta fins al seu lloc de treball", ha indicat Poveda.
El Bicibox de l'estació de Badalona Pompeu Fabra compta amb 37 places organitzades en doble nivell.

Prop de 17.000 usuaris
El Bicibox és un servei metropolità gratuït que no té cap cost per a l'usuari. Per poder-lo utilitzar només cal donar-se d'alta del servei a través del lloc web www.bicibox.cat , al telèfon 934801559 o a l'Oficina d'Atenció a l'Usuari situada al passeig dels Ferrocarrils Catalans, 144 de Cornellà de Llobregat.

El servei, present a 21 municipis de la metròpolis barcelonina, compta amb prop de 17.000 usuaris. Un 64% d'usos d'aquest servei és per a desplaçaments laborals o d'estudis, segons dades de la darrera enquesta feta entre el 15 de desembre del 2020 i el 28 de gener del 2021 amb una mostra de 800 usuaris. Més de la meitat d'aquests, un 58% fan desplaçaments
interurbans; un 46% combina la bici amb altres modes de transport; i un 95,8% considera el Bicibox un servei segur o molt segur.
Article: Josep Ferrer

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook