Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Diumenge, 20 de novembre del 2011

L'Ecofòrum Global prepara un document pels 20 anys de la Cimera de la Terra de Río

El Global Eco Fòrum 2011 tanca la seva quarta edició amb un format de fòrum global consolidat que ha cobert àmpliament les expectatives dels organitzadors, col·laboradors i convidats per la qualitat de les intervencions, l'èxit d'assistència presencial i virtual i la participació activa en els tallers i taules de diàlegs. El Global Eco Fòrum 2011 també ha servit per a reunir les conclusions de les sessions de diàleg entorn d'economia verda i governança de la sostenibilitat de camí a la Cimera de la Terra Ríu+20 en un document final d'aportació a l'informe general que la Green Economy Coalition presentarà a les Nacions Unides per a la seva consideració a la Cimera de la Terra de 2012 a Río de Janeiro.
En el marc de l'Ecoforum (Barcelona, 26-10-2011) es va presentar la primera organització empresarial ecoemprenedors.cat que agrupa a emprenedors de Catalunya l'aspiració dels quals és convertir-se en nous actors econòmics creadors de valor ambiental, social i econòmic en una societat sostenible. Aquesta sessió va congregar en el Auditori de La Pedrera a més de 100 ecoemprenedors interessats a compartir les iniciatives presentades per Eugeni Castejon, compostadores.cat, Ignasi Cubiña, Eco Intelligent Growth, Heloise Buckland, Barcelonya, Àngel Panyella, El Tinter i Rosa Vilarasau, ThinkCO2,S.L. i reflexionar en conjunt sobre les oporunidades i reptes als quals s'enfronten els ecoemprendedores com nous actors del canvi.

Durant la Interacció  d'aquesta sessió, els participants van coincidir en la importància de crear incentius als nous emprenedors que afavoreixin el desenvolupament de noves oportunitats de mercat i ocupació verda i la necessitat d'emprendre amb passió projectes enfocats al canvi de paradigma. Així mateix es va destacar l'interès general d'establir ponts de diàleg i treball conjunt entre proveïdors i ecoemprenedors per a avançar junts amb una visió empresarial alineada en criteris d'equitat i sostenibilitat.

Paral·lelament, en la lluminosa Sala Jujol de La Pedrera, es va celebrar la taula rodona sobre Compra responsable de productes forestals: noves oportunitats de mercat i col·laboració entre el sector empresarial i les administracions públiques conduïda per la Fundació per al comerç i el desenvolupament (COPADE) en la qual es va fer un recorregut de la mà de Rodrigo de Sales, Leroy Merlin, Mar Campanero, Ajuntament de Barcelona, Juan Picos, Universitat de Vigo, Sandra Saravia, Copade Hondures i Francisco Fuentes, Madera Justa (Copade) per les diferents iniciatives actuals en el sector forestal que advoquen per la introducció de criteris de responsabilitat social i ambiental en la compra de productes maderables i no maderables. La segona part d'aquesta sessió va donar pas a un col·loqui amb els assistents sobre la situació actual de la cooperació internacional per al comerç just i el desenvolupament de línies de treball entorn dels mercats verds.

Más de 350 persones han assistit presencial i virtualment a aquesta quarta edició del Global Eco Fòrum, consolidant així el seu enfocament internacional i un programa de format participatiu i innovador.

Més enllà del Global Eco Fòrum 2011
 Les conclusions dels diàlegs i tallers de Global Eco Fòrum entorn dels tòpics d'aquesta edició es recolliran en un informe final que aportarà nous inputs als informes de la Green Economy Coalition de cara a la Cimera de Río+20.

El Global Eco Fòrum 2011 ha reunit les conclusions de les sessions de diàleg entorn d'economia verda i governança de la sostenibilitat de camí a la Cimera de la Terra Ríu+20 en un document final d'aportació a l'informe general que la Green Economy Coalition presentarà a les Nacions Unides per a la seva consideració a la Cimera de la Terra de 2012 a Río de Janeiro.

Article: MónSOStenible
Font: Ecoforum

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook