Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 3 d'abril del 2020

Anul·lada la COP26, la Cimera del Clima que s'havia de celebrar a Glasgow el novembre d'aquest any

Les dates d'una conferència reprogramada pel 2021, afavorida a Glasgow pel Regne Unit en associació amb Itàlia, s'establiran en el moment oportú un cop s'hagi estudiat amb les parts. La decisió de l'anul·lació ha estat presa per la Mesa de la COP de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la CMNUCC, juntament amb el Regne Unit i Itàlia.
En vista dels efectes actuals de la COVID-19 en el món, ja no és possible assegurar una celebració ambiciosa i inclusiva de la COP26 al novembre de 2020.

Reprogramar la conferència garantirà que totes les parts puguin centrar-se en les qüestions que es debatran en aquesta conferència essencial, i donarà més temps perquè es duguin a terme els preparatius necessaris 

La conferència de l'ONU sobre el Canvi Climàtic, la COP26, que havia de tenir lloc a Glasgow e proper mes del novembre, ha estat posposada a causa de la crisi sanitària generada pel COVID-19 

L'anunci de l'ajornament de la COP26 sortia l'1 d'abril al web de les Nacions Unides on s'afirmava que "continuarien treballant amb tots els actors involucrats per augmentar l'ambició climàtica, crear capacitat de recuperació i reduir les emissions". El president Designat i Secretari d'Estat de Negocis, Energia i Estratègia Industrial de la COP26, Alok Sharma, explicava així els motius de l'ajornament: "El món s'enfronta actualment a un desafiament mundial sense precedents i els països estan centrant encertadament els seus esforços en salvar vides i lluitar contra COVID-19. Per això hem decidit reprogramar la COP26. Seguirem treballant incansablement amb els nostres associats per fer realitat l'ambició necessària per fer front a la crisi climàtica i espero amb interès acordar una nova data per a la conferència ".

Per la seva banda, la Secretària Executiva de l'ONU Canvi Climàtic, Patricia Espinosa, va destacar que "la COVID-19 és l'amenaça més urgent a la qual s'enfronta la humanitat avui en dia" però va afegir que  "no podem oblidar que el canvi climàtic és la major amenaça a la qual s'enfronta la humanitat a llarg termini". Espinosa  va continuar dient que "aviat, les economies es reiniciaran" i que "aquesta és una oportunitat perquè els països es recuperin millor, per incloure als més vulnerables en aquests plans, i una oportunitat per donar forma a l'economia de segle XXI de manera que sigui neta, verd, saludable, justa, segura i més resistent. Mentrestant, continuem donant suport i instant els països a impulsar significativament l'ambició climàtica en línia amb l'Acord de París ".

El ministre italià de Medi Ambient i Protecció de la Terra i el Mar, Sergio Costa, per la seva banda, va explicar que "t
ot i que hem decidit posposar la COP26, incloent la Pre-COP i la Conferència de la Joventut (COY per les sigles en anglès), seguim totalment compromesos a enfrontar el desafiament de l'canvi climàtic. Abordar el canvi climàtic requereix una acció forta, global i ambiciosa. la participació de les generacions més joves és imperativa, i estem decidits a acollir l'esdeveniment de 'Joventut pel Clima', juntament amb la Pre-COP i els esdeveniments de divulgació. Seguirem treballant amb els nostres socis britànics perquè la COP26 sigui un èxit ".

Finalment, la Presidenta de la COP25, la ministra de Medi Ambient xilena Carolina Schmidt, va reconèixer que "la decisió de la Mesa sobre l'ajornament de la COP26 és lamentablement una mesura necessària per a protegir a tots els delegats i observadors. La nostra determinació és assegurar-nos que continuï l'impuls de l'ambició climàtica, en particular per a la preparació i presentació de nous NDC (Contribucions Determinades a Nivell Nacional) aquest any ". Les contribucions Determinades a Nivell Nacional (NDC, per les sigles en anglès) són les accions que tots els països que formen part de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) han de dur a terme per intensificar les seves accions contra el canvi climàtic.


Article: MónSOStenible
Font: UNFCCC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook