Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 18 de maig del 2020

L'ACA fa seguiment dels vessaments produïts al Barranc de la Font Major d'Alcover

L'Agència Catalana de l'Aigua assegura que ha rebut tres denuncies d'abocaments produïts al Barranc de la Font Major d'Alcover,. El primer vessament es va produir el 16 de març, el segon el 26 de març i el tercer el 19 d'abril, tots tres coincidint amb dies de pluja.. Tot i la situació de confinament, des de l'ACA s'està fent un seguiment d'aquests abocaments i un cop comenci el desconfinament, l'Agència Catalana de l'Aigua portarà a terme inspeccions per determinar si es tracten d'abocaments incontrolats tal com es ve denunciant des del Casal La Bretxa d'Alcover, entitat que demana a les administracions que prenguin cartes en aquest afer.,
Segons ha confirmat l'ACA a mónSOStenible, des de l'inici del confinament i de l'estat d'alarma han rebut 3 denúncies sobre abocaments a la Font Major d'Alcover, les 3 coincidint amb dies de pluja. L'ACA indica també que a mitjans de març una empresa química de la zona va tenir un problema de connexió de les aigües pluvials amb les residuals que es va resoldre el mateix dia, amb el sanelament per part de l'empresa de tot l'entorn afectat. Sobre les altres dues denúncies, l'ACA indica que es van dur a terme les corresponents inspeccions, En una van inspeccionar tant els agents rurals com la pròpia empresa, detectant-se escumes associades a la pluja (arrossegament de vegetació i matèria orgànica). I en l'altra, segons confirma l'ACA, no es va observar cap incidència.

Des de l'ACA es confirma que un cop es dugui a terme el desconfinament es faran  inspeccions "per determinar si algú fa algun abocament incontrolat, ja que en una de les inspeccions es van trobar sacs buits, o bé si les escumes són naturals associades a la barreja de la matèria orgànica amb l'aigua de pluja".

Des del Casal La Bretxa, per la seva banda, també es continua fent un seguiment per detectar si es produeixen més abocaments.

Article: MónSOStenible
Font: ACA

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook