Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 20 de maig del 2011

La UPC impulsa un clúster agroalimentari

El Clúster actuarà d'interlocutor entre la Universitat i les empreses, per tal de facilitar la realització de projectes de recerca i innovació que permetin incrementar la competitivitat i enfortir el lideratge de les empreses del país en l'àmbit agroalimentari, a l'hora que permetrà una major vinculació dels equips de recerca de la UPC a la realitat de les necessitats del teixit industrial i econòmic. En el moment de la seva presentació pública el Clúster Agroa@limentari UPC compta amb la participació de 21 grups de recerca, instituts i ens vinculats amb la UPC i amb l?adhesió d?empreses com Gallina Blanca Star, Unilever España, Grupo Bonmacor, Grupo Areas, Ilpra Systems España, el Parc Agrari del Baix Llobregat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, R&D Solutions consulting i Kverneland Group.
La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha presentat el 19 de maig el seu Clúster Agro@limentari, una xarxa creada per fomentar i promoure la col·laboració entre el sector tecnològic i el sector agroalimentari. El desenvolupament de l'R+D+i en aquest àmbit és una de les claus per incrementar la competitivitat del sector amb la introducció de la tecnologia. En aquest sentit, es posa també l'èmfasi en l'horitzó d'una alimentació més saludable i segura amb una producció agroalimentària respectuosa i sostenible.

El Clúster actuarà d'interlocutor entre la Universitat i les empreses, per tal de facilitar la realització de projectes de recerca i innovació que permetin incrementar la competitivitat i enfortir el lideratge de les empreses del país en l'àmbit agroalimentari, a l'hora que permetrà una major vinculació dels equips de recerca de la UPC a la realitat de les necessitats del teixit industrial i econòmic. En el marc de la formació universitària el Clúster esdevindrà una plataforma de contactes per a l'estudiantat de la UPC de cara a l'accés al mercat laboral i la col·laboració en els projectes universitat-empresa. A més, està previst que el Clúster serveixi al seus socis com una plataforma de formació continuada i/o a mida. La multidisciplinarietat de la UPC és un dels punts forts d'aquest Clúster que oferirà al seus socis serveis que van des de la possibilitat d'establir convenis i impulsar projectes amb la Universitat fins a la creació de càtedres i aules d'empresa. El Clúster s'ubica en l'entorn del Campus del Baix Llobregat, un pol de recerca i desenvolupament a Castelldefels en el qual desenvolupa la seva activitat el Parc Mediterrani de la Tecnologia.

Equipaments punters, espais i serveis per a l'empresa es donen la mà en un entorn universitari, el motor del qual són l'Escola d'Agricultura de Barcelona (ESAB), l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (EETAC) i el Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia, tots tres de la UPC.

Article: MónSOStenible
Font: UPC

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook