Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dilluns, 9 de setembre del 2019

La superfície d'agricultura ecològica espanyola creix un 8% i es consolida líder a Europa

La superfície d'agricultura ecològica a Espanya es va situar en 2,24 milions d'hectàrees el 2018, fet que suposa un increment del 8% sobre l'any anterior. Aquest creixement va ser dos punts inferior al creixement de la superfície catalana durant l'any passat.
 -  -  <br />  <br />

Segons l'avanç de dades anual del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), el nombre d'operadors biològics va ser de 44.282, un 6% més respecte a l'any precedent, dels quals 39.505 eren productors; 4.627, processadors i la resta, comercialitzadors, importadors i exportadors. Catalunya compta amb el 8,71% de tots els productors a l'Estat. Pel que fa a les explotacions ramaderes ecològiques, es manté un creixement global "discret, però continu" -en 2018 es va elevar un +1,68% respecte a l'any anterior-, però destaquen increments del 14,94% en oví de llet, del 14,86% en boví de llet i del 11,51% en porcí, dades a tenir en compte en relació a sectors tan importants com el lacti i el porcí.

Respecte a les indústries ecològiques, en l'exercici de 2018 s'aprecia un avanç important, amb 7.670 indústries relacionades amb la producció vegetal, +15,13% respecte a l'any anterior, així com 1.216 indústries relacionades amb la producció animal, que indiquen un increment del 5,65%.

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, valora "l'important creixement, sostingut" que experimenta aquest sector any rere any. Segons Planas, la producció ecològica és avui dia "una realitat econòmica" a Espanya que, a més, contribueix a la creació d'ocupació ia la fixació de poblacions. Les dades confirmen que Espanya és el país amb major superfície ecològica d'Europa i un dels més grans del món.

Tot i això, la despesa per càpita a Espanya és encara baix, tot i que es manté una tendència alcista i ja és de 46,5 euros per habitant i any, xifra que duplica els 21,85 euros que es registraven el 2013.

L'informe anual complet, per comunitats autònomes, estarà disponible aviat.

Article: MónSOStenible
Font: CCPAE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook