Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dimarts, 13 de setembre del 2011

El Circuit de Catalunya acull les dues primeres curses de vehicles elèctrics en el marc del primer campionat europeu de conducció eficient

Stern Motor es va endur la victòria a la categoria d'ELECTROsèries (per a vehicles 100% elèctrics) en la modalitat de Regularitat, a la cursa celebrada el passat diumenge 11 de setembre al Circuit de Catalunya. La competició és l'ECOsèries, que forma part del primer campionat europeu de conducció eficient. És una modalitat en què corren vehicles únicament elèctrics i prioritza la constància amb consum limitat, premiant aquells vehicles que siguin capaços, durant un temps prèviament estipulat, de recórrer el circuit marcant un temps per volta al més pròxim possible al temps de referència escollit pel pilot després dels entrenaments. Amb regularitat la conducció és més eficient i es redueix el consum. Ricard Ferrer, pilot de ral·lis i comercial de Stern Motor, va portar al podi el seu Mercedes Clase A E-CELL, que participava per primera vegada a la prova. El segon i tercer llocs van ser per a cotxes de Tazzari. La segona cursa d'ECOsèries es farà el 23 de setembre, al mateix Circuit de Catalunya, i en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011 i d'EXPOelèctric.
El passat diumenge, 11 de setembre, de la mà de Stern Motor, el Mercedes Clase A, en la seva versió E-CELL, va participar per primera vegada a ECOsèries, una cursa amb una trentena de participants inscrits del campionat d'Europa en circuits permanents de conducció eficient, estalvi energètic i energies alternatives. La cursa es va celebrar al Circuit de Catalunya i el volant del Mercedes de Stern Motor va anar a mans de Ricard Ferrer, pilot nascut a Montcada i Reixac amb experiència en curses d'automobilisme destacades i guanyador de diversos ral•lis celebrats a Catalunya. Aquesta edició d'ECOsèries va comptar per primer cop amb la participació de més d'una desena de vehicles elèctrics, rivalitzant en una cursa oberta a tothom on no guanya qui va més ràpid, sinó qui condueix de forma més eficient. Per primer cop, a més del Mercedes Clase A E-CELL de Stern Motor, hi ha participat un Peugeot Ion, un Garbí Elèctric i un Nissan Juke, a més de tres Tazzari ZERO, un Tesla Roadster, un Think Electric i un Nissan Leaf.

ECOsèries és una oportunitat única per acostar la conducció eficient al ciutadà, que pot experimentar la vivència de conduir en un circuit professional, en aquest cas el Circuit de Catalunya, un dels més emblemàtics del món. Es tracta de combinar esport, conducció eficient i noves tecnologies i acostar-ho a la ciutadania.

El Circuit de Catalunya també acollirà el 23 de setembre una segona cursa d'ECOsèries, que se celebrarà coincidint amb EXPOelèctric i la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2011

La cita, en què podrà participar tot tipus de vehicles de sèrie sense preparació expressa per a la competició, permetrà que conductors i públic interactuïn en aquest concepte de mobilitat i que empreses i fabricants puguin apropar els seus productes més "eficients" als ciutadans. A més, el Mercedes Clase A E-CELL estarà també a l'anomenada Rua Elèctrica (23/09/2011), que farà desfilar els vehicles elèctrics des de Barcelona a Montmeló, i a l'exposició de vehicles al Port Olímpic (24/09/2011).

ECOsèries, una iniciativa de la Federació Catalana d'Automobilisme amb el suport de l'Institut Català d'Energia i l'Ajuntament de Barcelona, és un campionat obert a la participació de qualsevol persona amb carnet de conducció i de tot tipus de vehicles: vehicles de sèrie, clàssics, prototips, vehicles impulsats per energies alternatives o vehicles elèctrics.

Stern Motor
Stern Motor forma part de la xarxa Movento, el grup d'automoció líder al Vallès Occidental i amb presència al Maresme, Barcelonès nord i Bages. L'empresa forma part de Moventia, grup empresarial dedicat a la mobilitat que posseeix una oferta global i complementària de transports col•lectius i productes i serveis d'automoció. En total, Moventia transporta més de 90 milions de passatgers l'any i distribueix prop de 15.000 vehicles anuals (turismes i industrials), tant nous com d'ocasió. El grup Moventia, amb seu a Sant Cugat del Vallès, compta amb una plantilla que supera els 2.100 empleats.

Article: MónSOStenible
Font: Movento

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook