Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Dijous, 13 de febrer del 2020

La plataforma Zeroport que integra diversos moviments pel clima reclama l'aturada dels projectes d'ampliació del port i de l'aeroport

Pels moviments pel clima, l'única manera d'assolir els objectius ambientals fixats per a l'any 2030 passa pel decreixement i no per les anomenades estratègies d'economia verda o desenvolupament sostenible que, segons ells, són enganyoses i només serveixen per perpetuar el sistema econòmic que ens ha portat a la situació d'emergència ecològica i climàtica en la que ens trobem. Per això, la plataforma ha fet públic un manifest reclamant la retirada dels plans d'ampliació de l'activitat i de les infraestructures del port i de l'aeroport, la definició de plans de reducció de linies de vols i rutes de transport marítim, l'eliminació dels privilegis fiscals i subsidis de l'activitat del port i l'aeroport, i la declaració de Red Natura 2000 a tot l'àmbit del Parc Agrari del Llobregat.
Les entitats membres de la Plataforma critiquen que, tot i l'actual crisi ecològica i climàtica, AENA i Port de Barcelona estigui projectant noves ampliacions de les seves infraestructures, ja que això suposarà un increment de les emissions de Gasos amb Efecte d'Hivernacle. Les entitats ecologistes recorden que aquestes infraestructures afecten negativament a la salut i el benestar de les poblacions veïnes com a resultat de les ingents quantitats de residus, partícules contaminants i contaminació lumínica i sonora que generen. També recorden que han destruït el seu entorn, arrasant la línia natural de costa i valuosos espais naturals, que són font de biodiversitat. Així mateix són peces angulars d'un model econòmic i turístic insostenible que atenta contra necessitats vitals i socials: encariment de l'habitatge, massificació de l'espai urbà i del transport públic, precarització laboral, desaparició del comerç local i greus problemes de mobilitat.

Davant aquesta situació, moviments pel clima, entitats socials i organitzacions ecologistes uneixen les seves propostes en una plataforma anomenada Zer0port que reclama al Govern espanyol, a la Generalitat de Catalunya i als ajuntaments implicats un gir radical en les seves polítiques davant la greu situació d''emergència climàtica.


Una vintena d'entitats s'adhereixen al Manifest de Zer0Port
Les entitats adherides al manifest Zer0port són

- Ciutat Vella no està en venda
- Plataforma veïnal Som Paral·lel
- La Barceloneta Diu Prou
- Plataforma en Defensa de la Barceloneta
- Comissió d'Habitatge de la Barceloneta
- Fem Front al Turisme a Sants
- Ecologistes en Acció de Catalunya
- Rebel·lió o Extinció – XR Barcelona
- Assemblea de Barris Pel Decreixement Turistic (ABDT)
- Climacció
- Assemblea de 15M de Sarrià – St. Gervasi
- Prou Soroll
- Teachers For Future Catalunya (T4Fcat)
- DEPANA, Lliga per a la Defensa pel Patrimoni Natural
- Fridays for future barcelona
- Moviment per la Justícia Climàtica
- Solidaritat i Comunicació – SICOM
- Families For Future BCN
- Revo Prosperitat Sostenible
- FAVB (Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona)
Article: MónSOStenible

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook