Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 3 de juny del 2016

La Plataforma en Defensa de l'Ebre fa una crida a la manifestació de diumenge contra el Pla Hidrològic de l'Ebre

Una setentena d'entitats i partits polítics, han donat suport a la manifestació convocada aquest diumenge al migdia a Barcelona per la Plataforma en Defensa de l'Ebre. La PDE confia que la concentració sigui massiva i que serveixi per contrarrestar l'ofensiva del Govern central a Europa. Amb el lema "L'Ebre sense cabals és la mort del delta', la marxa sortirà a les 12 del migdia de la plaça Universitat de Barcelona i aglutinarà la "gent de blau", amb la PDE al davant i gent del territori. La manifestació comptarà amb una segona pancarta amb el lema "L'aigua és vida i no una mercaderia", que concentrarà les entitats que donen suport a la lluita i encara una tercera pancarta amb el lema "Respectem les directives ambientals europees" darrera la qual s'ha de situar la classe política. La defensa de l'Ebre torna a la capital catalana quinze anys després que hi desfilés per primera vegada contra el Pla Hidrològic Nacional i sis anys després que s'hi manifestés per uns cabals ecològics suficients per al tram final del riu i el delta.
El bloc de la PDE fa una crida a les Terres de l'Ebre perquè la gent acudeixi a la manifestació de Barcelona el proper diumenge 5 de juny per consolidar una lluita que -segons la PDE- ha de ser de tot el país en contra del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre: "Cal dixar palesa la dignitat ebrenca i recuperar davant tot Catalunya una imatge de simpatia que ha quedat tocada pels últims esdeveniments de gran repercussió mediática. Esta és la crida amb la qual planteja la Plataforma en Defensa de l'Ebre una mobilització que confIa que siga massiva per demostrar a les institucions europees que la pressió ciutadana ja mostrada a la manifestació d'Amposta el 7 de febrer seguix intacta, i reforçar així la batalla jurídica que es concretarà este mes de juny amb la presentació d'una queixa contra el pla davant la Comissió Europea"

"Hem contestat al Pla de Conca a nivel institucional, també a través del recurs al Tribunal Suprem, a nivel social amb la manifestació a Amposta i avui la lluita en defensa de l'Ebre passa per Barcelona, perquè hem de consolidar una lluita que surta de l'àmbit local i comarcal i siga de país", ha afirmat Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, en una roda de premsa aquest dimecres a quatre dies de la manifestació a Barcelona. "Tenim més suports que mai però no sabem i no sabem com es materialitzaran, però tenim clar que el 5 de juny serà una festa ebrenca i volem lligar-la a una lluita de país", ha assegurat Tomàs.

La convocatòria de la PDE: "Cada persona serà una gota d'aigua per crear una riuada que arrossegue el Pla Hidrològic de l'Ebre i torne la vida al riu"

Així, més de 66 entitats i organitzacions no guvernamentals, moviments socials i ambientalistes, partits polítics (a excepció del PP i Ciutadans) i sindicats, ja han donat el seu suport a la manifestació. Sortirà a les 12 del migdia de la plaça Universitat encapçalada per una pancarta que durà per lema, com a Amposta, ‘L'Ebre sense cabals és la mort del delta', que aglutinarà la "gent de blau", amb la PDE al davant i gent del territori. La segona pancarta, amb el lema ‘L'aigua és vida i no una mercaderia', concentrarà les entitats que donen suport a la lluita i a la tercera, ‘Respectem les directives ambientals europees', se situaran els polítics. No hi faltaran les camisetes blaves, les banderes del nus, els cantants ebrencs, les bandes de música, "però per damunt de tot hi posarem la dignitat", afirma la PDE. La manifestació es dirigirà a la plaça de la Catedral de Barcelona, on l'actiu Mercè Martínez (La Riera) llegirà el manifest. La PDE ha agraït totes les facilitats que està donant l'Ajuntament de Barcelona en matèria logística per tal que la mobilització siga un èxit. L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau, així com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han confirmat la seua presència. 

Article: MónSOStenible
Font: PDE

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook