Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 15 d'abril del 2011

La mobilitat elèctrica avui a Europa: de la teoria a la realitat

Aquest és el títol de la conferència que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha pronunciat a Brusel·les en el marc de la Setmana de l'Energia Sostenible de la Unió Europea, una promoció del vehicle elèctric que, tot i que conicideixi amb algunes accions en favor d'una major utilització dels vehicles elèctrics -com la instal·lació avui a Barcelona de la primera estació ràpida de recàrrega electrica per a vehicles- continua en el pla teòric. Per a una veritable promoció del vehicle elèctric cal promocionar tant la seva fabricació com la seva utilització i facilitar la seva compra, tant amb descomptes i desgravacions com, senzillament, amb la presència d'aquests vehicles als concessionaris perquè les persones interessades a comprar-los puguin fer-ho.
El conseller Recoder ha participat en la Setmana de l'Energia Sostenible de la UE amb l'objectiu de promocionar el vehicle elèctric. El conseller ha tancat la conferència La mobilitat elèctrica avui a Europa. De la teoria a la realitat, on ha destacat la importància del vehicle elèctric tant pel que fa a la contaminació i el sector industrial com per l'eficiència de la mobilitat i el sistema energètic.

Dins del Pla d'Impuls del Vehicle Elèctric, que el conseller ha detallat, el Govern de Catalunya i l'Aliança Renault-Nissan han signat recentment un acord sobre el desplegament de punts de càrrega per al vehicle elèctric i s'han compromès a facilitar la introducció de vehicles de zero emissions com una alternativa real als de combustió interna.

Dins el marc de la Setmana de l'Energia Sostenible, l'Aliança Renault - Nissan i la Generalitat de Catalunya mitjançant ACC1Ó, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació, han presentat una exposició de projectes relacionats amb el vehicle elèctric que s'estan desenvolupant a Catalunya. El conseller Recoder, ha participat en la presentació d'aquesta exposició juntament amb representants de les entitats catalanes Transports Metropolitans de Barcelona, Urbaser, Idiada, Ficosa, Circutor, Premo, Gestam i STA. Tant l'exposició com la conferència han tingut lloc a l'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea.


Article: MónSOStenible
Font: Territori i Sostenibilitat

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook