Others languages Bandera anglesa
Français
Deutsch
Español
English
Italiano
Português
Galego
Japanese
Àrab
Chinese

Actualitat

Divendres, 15 de març del 2019

La juventut d'arreu del món clama pel planeta

Volem que declarin l'estat d'emergència climàtica. Aquest és el missatge principal de la manifestació d'avui, convocada pel moviment global Fridays For Future, inspirat en la protesta que va iniciar el passat mes d'agpst la jove sueca Greta Thunberg. Estudiants de més de 1500 ciutats d'uns 150 països del món s'han manifestat avui per reclamar als govern que prenguin mesures dràstiques per aturar el canvi cilmàtic. Consignes com "Volem un futur" o "No més indiferència. Això és una emergència" són algunes de les que s'han sentit a la manifestació d'aquest migdia a Barcelona que, amb unes 10000 persones, ha estat la més multitudinària de Catalunya. També hi ha hagut concentracions a Tarragona, Lleida, Girona, Vic i Sant Cugat.
 -  -  <br />  <br />  
Unes 10000 persones, la majoria joves, però no només, s'han manifestat avui pels carrers de Barcelona des de la plaça Universitat, on hi havia el punt de trobada a les 12h del migdia, fins la plaça Sant Jaume on, després de llegir un Manifest, ha finalitzat la marxa passades les 14h del migdia.
Tot i que el recompte oficialfet des de l'aire és d'unes 10000 persones assistents, hi ha hagut moments en què molta més gent s'ha afegit a la manifestació, com quan aquesta baixava per la Via Laietana, on hi ha hagut moments en que s'han comptat fins a 40000 persones.

Les consignes eren múltiples i tant en català com en castella: "El planeta no es mor. L'estan assassinant", "Si el planeta fuera un banco ya lo habrian rescatadao", o "Menys pol·lució i més revolució" són algunes de les frases que es podien sentir al llarg del recorregut. Tot i amb això, l'organització ha volgut deixar molt clar que el missatge principal que és vol donar és que estem davant una emergència climàtica. Per això demanen justícia climàtica i que es declari l'estat d'emergència climàtica.
Article: Míriam Viaplana

Comparteix aquesta notícia

Eco PDF e-mail Twitter Facebook